Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  37 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Se schimbă mai bine de jumătate Consiliul Local Bistriţa

19/06/2012 13:50:32 Anamaria CADIS  
Odată cu investirea noului Consiliu Local al municipiului Bistriţa, 12 nume noi vor face parte din noul forum decizional al oraşului. De la unii tineri care nu au încă 30 de ani şi până la consilieri trecuţi de 60 de ani, alegerile au adus un suflu nou în CL, chiar dacă vor pleca nume care au avut un cuvânt important de spus în ultimii patru ani.

Cele mai multe schimbări survin în rândul grupului de consilieri PDL. Democrat liberalii au pierdut faţă de ultimii patru ani două mandate, dar şi din rândul celor şase doar trei nume au rămas aceleaşi. Filip Moisil, Alin Seserman şi Gheorghe Tuţă îşi vor continua mandatele în timp ce Gavrilă Benţa, Mihai Bilegan, Gabriel Cordovan, Corel Ilieş şi Mărioara Seica vor părăsi Consiliul Local Bistriţa.

În locul lor vor intra în CL Bistriţa fostul primar al municipiului în perioada 2000-2008, Vasile Moldovan, alături de preşedintele organizaţiei de tineret a PDL, Mihai Sărmăşan şi Narcisa Ilieş, secretar general adjunct al organizaţiei de femei a PDL Bistriţa-Năsăud. Prima sub listă şi care speră să prindă în perioada următoare un mandat prin retragerea unuia dintre colegii ei de partid este Geea Balaszy-Titieni, cea care ocupa poziţia a şaptea pe lista de consilieri propusă de PDL.

O altă formaţiune politică din CL care a pierdut nume importante este Partidul Naţional Liberal. Doar viceprimarul Andrei Rusu a rămas în noul Consiliu Local, restul liberalilor care au prins mandate sunt nume noi pentru această instituţie. Viorica Calo, fostul viceprimar Forin Găurean şi avocatul Dan Molnar nu au fost prezenţi deloc pe listele PNL, în timp ce Gavrilă Ţărmure nu a prins primii 10 consilieri USL, deci a ratat un nou mandat.

În locul celor patru voci foarte sonore ale liberalilor în CL, vor intra Gelu Muthi, Ioan Peteleu şi Sorin Hangan, liberalii având cu un reprezentant mai puţin în următorii patru ani decât au avut în mandatul trecut.

Social democraţii au lăsat doar două persoane pe din afară, ei lăudânu-se cu cea mare constanţă. Doar Aurora Rad şi Marius Paşca nu se regăsesc în primii 10 social-liberali care au prins un mandat de consilieri locali. Rămân însă patru nume foarte importante din rândul PSD, viceprimarul George Avram, notarul Alexandru Bria, directorul Colegiului Naţional Liviu Rebreanu, Constantin Rus şi omoloaga sa de la Andrei Mureşanu, Camelia Tabără. Un singur nume nou aduc pesediştii în rândul consilierilor locali pe Iosif Molnar.

UDMR are şi de această dată un singur mandat de consilier, dar a schimbat persoana, medicul Ilyes Istvan s-a retras şi a lăsat locul profesorul de istorie mult mai tânăr decât el, Antal Attila, candidatul maghiarilor pentru funcţia de primar.

Spre deosebire de mandatul 2008 - 2012 când erau doar trei formaţiuni politice în Consiliul Local, de această dată au mai intrat încă două partide cu câte doi reprezentanţi, este vorba de partidul Ecologist Român, care îi va avea ca şi consilieri pe Alexandru Toniuc şi Maxim Gagea şi Partidul Poporului Dan Diaconescu cu doi reprezentanţi.

 

5090 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro