După mai bine de o jumătate de an de stat în stand-by, lucrările de reabilitare a Casei de Cultură “Liviu Rebreanu” din Năsăud se reiau săptămîna viitoare. Ultimele intervenţii pentru care se aşteptau bani de la Compania Naţională de Investiţii vizează interiorul clădirii şi dotarea cu mobilier.
În urmă cu cîteva zile, administraţia locală a oraşului Năsăud a primit ordinul de reîncepere a lucrărilor de reabilitare a Casei de Cultură “Liviu Rebreanu”. Investiţia care a demarat în toamna lui 2012 a fost stopată în luna august a anului trecut, din lispă de fonduri. Potrivit primarului Mircea Romocea, lucrările la acest obiectiv sunt realizate la această dată în proporţie de 60%.
“Exteriorul clădirii este gata iar în interior s-au finalizat lucrările la instalaţia termică şi cea electrică. Practic, au mai rămas de executat reparaţiile şi finisajele interioare, amanjarea corespunzătoare a scenei şi instalarea noului mobilier. Chiar pentru mîine am stabilit o întîlnire cu factorii implicaţi în acest proiect - constructor, proiectant, diriginţi de şantier, astfel încît săptămîna viitoare să poată reîncepe lucrările la acest obiectiv. Eu zic că în luna iulie, Casa de Cultură va fi funcţională”, a declarat pentru Bistriteanul.ro, primarul oraşului Năsăud, Mircea Romocea.
Lucrările de reabilitare capitală a Casei de Cultură “Liviu Rebreanu” din Năsăud se derulează prin intermediul Programului prioritar naţional pentru reabilitarea, modernizarea infrastructurii culturale şi dotarea aşezămintelor culturale din mediul mic urban, susținut de Ministerul Culturii şi Cultelor, împreună cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor prin Compania Naţională de Investiţii (CNI). Execuţia lucrărilor este asigurată de societatea Indcon SRL din Bistriţa, firma care a câștigat licitația. Investiţia a ajuns la 1,9 milioane de lei, sumă din care 51% este finanțare asigurată de C.N.I., restul de 49 % fiind cofinanțare de la bugetul propriu al orașului Năsăud.
Construită în anii ’60, clădirea Casei de Cultură „Liviu Rebreanu” din orașul Năsăud a intrat pentru prima dată în reparații capitale, în decursul lunii august 2012. Conform proiectului întocmit, modernizarea clădirii presupune schimbarea șarpantei și învelitorii, refacerea anvelopei clădirii, înlocuirea tâmplăriei interioare și exterioare, refacerea instalațiilor interioare (electrice, termice și sanitare), dotarea scenei cu instalaţii specifice și montarea unui mobilier nou pentru sala de spectacole.
Foto: Arhivă