Municipalitatea a reușit să găsească o soluție pentru a se putea branșa toți chiriașii la rețeaua de gaz, fără a scoate alți bani din buzunare. Rețeaua de gaz ar fi trebuit pusă în funcțiune în prezența reprezentantului constructorului, Victor Construct, însă aceștia refuză să vină. Autoritățile mai iau o palmă și ar trebui să învețe ceva din asta!
În 2014, compania Victor Construct, o firmă din Botoșani a reușit să câștige licitația organizată de ANL pentru continuarea lucrărilor la cele trei blocuri din Subcetate rămase în paragină după ce firma care câștigase inițial licitația a intrat în faliment.
Compania din Botoșani a reușit să câștige licitația cu puțin mai mult de jumătate din suma alocată, ca de obicei, autoritățile mergând pe cel mai mic preț posibil, nu pe calitate, nu pe oferta tehnico-economică cea mai avantajoasă, deși legea le permite acest lucru! Doar asta primează în licitațiile făcute de stat - prețul cel mai mic, iar „nota de plată” pentru licitațiile făcute prost nu întârzâie să apară!
Pentru realizarea celor trei blocuri cu 138 de unități locative ANL a alocat 18,1 milioane de lei, însă compania Victor Construct din Botoșani a reușit să câștige licitația cu doar 10,4 milioane de lei.
Lucrările sunt pe măsura banilor, de o proastă calitate, oamenii se plâng că ușile se blochează, pragurile sunt degradate și pe sub unele uși poți băga mâna, în baie, gresia și faianța deja se desprinde, locuințele au fost făcute în bătaie de joc, pe repede înainte, cu materii slabe și numai pentru a se încadra în suma cu care au câștigat licitația.
„Geamurile sunt rele și se deschid greu, din calorifere tot curge apă, cablurile de la robinetele de apă pușcă (și noi le-am înlocuit deja), scurgerea din baie e mai sus decât cel mai de jos nivel al gresiei (pentru că nu e pusă drept) și se face baltă. Tencuiala sare când bați cuiele - și nu numai unde bați cuiul, că și la o distanță de 10-15 cm. Becurile se ard unul câte unul și noi sperăm să fie din cauză că sunt montate de mai multă vreme și nu din cauza instalației electrice. Am și vecini care au instalații termice defecte”, povestește o localnică care a reușit să se mute în urmă cu o săptămână după ce a plătit sumplimentar unei alte firme să îi facă actele și racordurile necesare pentru a i se putea da drumul la gaz.
„Cireașa” de pe tort a venit însă la final! Compania Victor Construct și-a adunat jucăriile și dusă a fost, fără să le pese că în urma lor au rămas peste 100 de oameni fără gaz.
În zadar au încercat chiriașii să le ceară reprezentanților de la Victor Construct să revină la Bistrița pentru a li se putea monta contoarele, compania a fost de neînduplecat...
Jenant, unul dintre angajații companiei s-a plâns, după ce firma la care lucrează a încasat 10,4 milioane de lei că nu au bani să vină până la Bistrița. Locatarii au decis să contribuie fiecare cu sumele necesare transportului de la Botoșani la Bistrița unui angajat al marii companii de construcții, însă nici așa nu i-a putut convinge pe cei de la Victor Construct să își trimită reprezentantul la Bistrița.
Nici autoritățile care au băgat multe milioane de lei în buzunarele celor de la Victor Construct nu i-a putut convinge să revină să își termine treaba, așa că primăria a încercat să găsească o altă soluție...
Nici presa nu a avut mai multe șanse de izbândă, reprezentanții companiei motivând săptămâna trecută că „suntem foarte prinși cu foarte multe lucrări... O să se deblocheze cândva situația, dar nu știm când. Angajatul nostru care se ocupă de așa ceva este foarte ocupat”, ne-a spus unul dintre angajați care însă a cerut să transmitem o adresă oficială pentru a primi un răspuns oficial de la conducerea companiei.
Răspunsul nu a venit nici până astăzi...