Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  19 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Școala de Balet Ovidiu Danci deschide aripi de lebădă la Șanț și Sîngeorz-Băi

05/02/2018 08:36:24 Claudia ANDRON  
Zeci de fetițe îmbracă, în fiecare zi, costumul de balet și opincuțele studiind arta baletului la Școala De Balet Ovidiu Danci. O fac cu pasiune și entuziasm, iar cursurile au acum loc în tot județul. Sâmbătă se va deschide un nou studio în comuna Șanț, iar la Sîngeorz-Băi va fi un centru de excelență pentru copiii talentați de pe Valea Someșului.

A crescut într-un an cât alții în șapte!

 

Unul dintre cele mai de succes proiecte din județ este cu siguranță cel al Școlii de Balet Ovidiu Danci. Un vis al balerinului Ovidiu Danci, care s-a ambiționat să deschidă o școală de balet în orașul natal, după modelul și rigorile marilor școli de balet ale lumii. Astfel, Bistrița are astăzi ceea ce nu există în orașe mai mari și cu mai multe pretenții, o pepinieră de viitoare balerine.

 

Pasiunea pentru balet a crescut atât de mult că la câteva luni după deschiderea de la Bistrița, părinții și autoritățile locale din mai multe comune ale județului au susținut înființarea de clase noi în mai multe localități din județ. Astfel, astăzi sunt studiouri de balet deschise la Prundu Bârgăului, Maieru, Feldru și Năsăud, iar sâmbătă se va deschide un nou studio la Șanț și un centru de excelență pentru cei mai talentați copii de pe Valea Someșului, la Sîngeorz-Băi.

 

„Încă de la deschiderea școlii avem părinți de la Șanț care fac peste 450 de kilometri pe săptămână pentru a-și aduce copiii la cursurile școlii de balet. În fiecare săptămână, de câteva ori, fără absențe. Numărul elevilor din această zonă a județului a crescut și atunci ne-am gândit să venim în întâmpinarea părinților și să deschidem un studio mai aproape de ei. Am găsit toată susținerea de care aveam nevoie, copiii ne așteaptă, așa că a fost un pas firesc deschiderea unui nou studio de balet la Șanț. Apropo, avem copii foarte talentați pe Valea Someșului. Și părinți foarte implicați în educația copiilor, valori la care noi ținem foarte mult. Vedeți, în balet nu poți face performanță dacă nu se lucrează în echipă completă: copii, părinți, profesori. Ori la Școala de Balet Ovidiu Danci această echipă funcționează perfect și de asta nu au întârziat să apară rezultatele”, a declarat pentru Bistrițeanul.ro maestrul de balet Ovidiu Danci.

 

Pentru a face față tuturor solicitărilor, echipa de profesori a Școlii de Balet Ovidiu Danci s-a mărit. Astfel, alături de Laura Boldor, profesor emerit de gimnastică ritmică, de pregătirea micilor balerine se ocupă Cosmina Cioban și Anca Cârdan, dar și Silvia Baritchi-Gradea, prim-balerină, care vine săptămânal de la Cluj și se ocupă de clasele de excelență ale școlii. Coregraful Ioana Macarie ajunge și ea la Bistrița de câteva ori pe an și lucrează la șlefuirea tinerelor talente.

Sâmbătă, 9 februarie, Studioul cu numărul 6 al Școlii de Balet Ovidiu Danci se va deschide într-o ceremonie oficială, la ora 14:00, la centrul de evenimente din comuna Șanț.

 

Câteva ore mai târziu, tot sâmbătă, la ora 17:00, va avea loc, la Centrul Cultural „Iustin Sohorca” din Sîngeorz-Băi, deschiderea Centrului de Excelență, unde cei mai buni elevi ai școlii de balet de pe Valea Someșului vor aprofunda tehnicile, în fiecare săptămână, într-o clasă specială, sub pregătirea celor mai buni profesori de balet. 

 
2559 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro