Încă 1,3 milioane de lei! De atât mai are nevoie administrația locală a comunei Maieru pentru finalizarea lucrărilor la Școala de Arte și Meserii din comună, investiție aflată în stand-by din 2007. Deși avizul favorabil pe POR a fost primit, banii tot nu au venit.
Realizate în proporție de 68%, lucrările de reabilitare și modernizare a Școlii de Arte și Meserii din comuna Maieru au rămas în același stadiu din anul 2007. Un stadiu neclintit nici de solicitările permanente ale conducerii Primăriei Maieru adresate Guvernului. Așa se face că, după ani de așteptare, clădirea se zbate să nu ajungă în faza de degradare.
O șansă pentru realizarea unui obiectiv ce trebuia de mult încheiat, tot a mai rămas. Asta după ce, administrația locală de la Maieru a depus pe Programul Operațional Regional (POR), documentația necesară pentru continuarea și finalizarea lucrărilor la o instituție de învățământ necesară, pentru că predă meserii și oferă specialiști pe piață. Deși s-a primit avizul favorabil pentru alocarea sumei necesare, banii încă nu au venit.
„Ce pot să zic în aceste condiții? Vom începe lucrările atunci când ne intră banii. Dacă ne intră, normal. Încă mai așteptăm. În ultimă instanță, nu omitem și varainta de alocări treptate de la bugetul propriu al comunei Maieru. E păcat că această clădire nu poate fi încă folosită iar aparatura de specialitate în valoare de 150.000 de euro stă în continuare depozitată. Se știe foarte bine că meseriile sunt căutate, că e nevoie de specialiști în diverse domenii. Dacă nu avem unde să predăm astfel de meserii, nu puteam avea nici specialiștii care sunt solicitați pe piață”, spune vis a vis de această problemă, primarul comunei Maieru, Vasile Dumitru.
Ultimele lucrări de reabilitare a Școlii de Arte și Meserii de la Maieru pentru care se așteptă alocări financiare de mai bine de 6 ani, vizeză realizarea de finisaje exterioare și interioare, amenajarea exterioară a clădirii dar și introducerea curentului electric necesar instalării aparaturii de specialitate.
Investiția totală a fost estimată la 2,1 milioane lei, fiind încadrată într-un program al Ministerului Educației Naționale (MEN) care a debutat în anul 2007.