Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  27 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Școala de Arte și Meserii de la Maieru, între așteptare și ...degradare!

09/07/2014 10:56:19 Iulia STUPINEAN  
Încă 1,3 milioane de lei! De atât mai are nevoie administrația locală a comunei Maieru pentru finalizarea lucrărilor la Școala de Arte și Meserii din comună, investiție aflată în stand-by din 2007. Deși avizul favorabil pe POR a fost primit, banii tot nu au venit.

Realizate în proporție de 68%, lucrările de reabilitare și modernizare a Școlii de Arte și Meserii din comuna Maieru au rămas în același stadiu din anul 2007. Un stadiu neclintit nici de solicitările permanente ale conducerii Primăriei Maieru adresate Guvernului. Așa se face că, după ani de așteptare, clădirea se zbate să nu ajungă în faza de degradare.

O șansă pentru realizarea unui obiectiv ce trebuia de mult încheiat, tot a mai rămas. Asta după ce, administrația locală de la Maieru a depus pe Programul Operațional Regional (POR), documentația necesară pentru continuarea și finalizarea lucrărilor la o instituție de învățământ necesară, pentru că predă meserii și oferă specialiști pe piață. Deși s-a primit avizul favorabil pentru alocarea sumei necesare, banii încă nu au venit.

„Ce pot să zic în aceste condiții? Vom începe lucrările atunci când ne intră banii. Dacă ne intră, normal. Încă mai așteptăm. În ultimă instanță, nu omitem și varainta de alocări treptate de la bugetul propriu al comunei Maieru. E păcat că această clădire nu poate fi încă folosită iar aparatura de specialitate în valoare de 150.000 de euro stă în continuare depozitată. Se știe foarte bine că meseriile sunt căutate, că e nevoie de specialiști în diverse domenii. Dacă nu avem unde să predăm astfel de meserii, nu puteam avea nici specialiștii care sunt solicitați pe piață”, spune vis a vis de această problemă, primarul comunei Maieru, Vasile Dumitru.

Ultimele lucrări de reabilitare a Școlii de Arte și Meserii de la Maieru pentru care se așteptă alocări financiare de mai bine de 6 ani, vizeză realizarea de finisaje exterioare și interioare, amenajarea exterioară a clădirii dar și introducerea curentului electric necesar instalării aparaturii de specialitate.

Investiția totală a fost estimată la 2,1 milioane lei, fiind încadrată într-un program al Ministerului Educației Naționale (MEN) care a debutat în anul 2007.

4150 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2023 Bistrițeanul.ro