La mijlocul lunii noiembrie, Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” a avut bucuria de a găzdui momentul liric „Scârţâie toamna din crengi ostenite”, susţinut de elevii claselor a IV-a D, a VI-a C şi a VIII-a D, de la Şcoala Grigore Silaşi, Beclean, coordonaţi de inimoşii profesori Liuţa şi Ion Radu Zăgreanu.
S-a prezentat un colaj literar-muzical pe versuri lui G. Bacovia, M. Eminescu, Al. Philippide, Şt. O. Iosif, O. Goga, iar cei mai mici s-au lăsat sub inspiraţia lui Gheorghe Tomozei.
Acest elogiu adus anotimpului melancolic a rămas imprimat în cartea de onoare a Toamnei şi a Bibliotecii. Debutul fără reţineri a scos la iveală talentul interpreţilor. Acordurile de chitară au răsunat magic în sala de spectacol, sala „Liviu Rebreanu” şi el un scriitor al toamnei.
Uşurinţa cu care micii actori au intrat în pielea personajelor din poeziile dramatizate este de apreciat. Expresivitatea cu care au interpretat poeziile şi cântecele a fost de zile mari. Rar întâlnim atâta trăire!
Coordonaţi de asemenea profesori, pasionaţi şi cu o dragoste imensă pentru literatură, colegii noştri de la Beclean au oferit un moment autentic, de o sensibilitate deosebită. Din trăistuţe şi coşuri zburau în aerul timpului frunze, iar în palmele noastre fructe de toamnă!
Precum în ultima poezie interpretată, „Păsările călătoare”, de Gheorghe Tomozei, care „umbra dragă-şi lasă/ pe ulcioare desenate/ şi-n covoarele de-acasă...”, aşa şi artiştii şi-au lăsat o amprentă specială în sala bibliotecii şi în sufletele noastre.
Alexandra Bălan,
clasa a VI-a,
jurnalism Palatul Copiilor Bistriţa