Puiul de şarpe prins aseară în curtea unui imobil de pe Valea Ghinzii a dat serioase bătăi de cap autorităţilor. În cele din urmă, un expert în herpetologie a venit de la Cluj special pentru a identifica reptila, şi a constatat că aceasta nu este periculoasă.
Zi plină pentru şarpele găsit aseară în curtea unei case de pe Valea Ghinzii dar şi pentru pompierii voluntari care au capturat vietatea. După ce au dat zeci de telefoane pentru a afla ce pot face cu o reptilă, au anunţat în cele din urmă garda de mediu că au prins un şarpe despre care se bănuia că ar fi o viperă.
La Bistriţa a ajuns în urmă cu puţin timp preşedintele Asociaţiei Române de Herpetologie care a venit special de la Cluj pentru a identifica şarpele.
Conform purtătorului de cuvânt al SVSU Bistriţa, Darius Ilieşiu, expertul a stabilit că şarpele face parte din specia “Coronela austriacă” (şarpele de alun), specia protejată de legea 49/2011 şi seamănă foare mult cu viperele.
“Cele două specii sunt extrem de asemănătoare de aceea numai expertul a reuşit să facă diferenţa între cei doi şerpi. Şi acesta muşcă, dar nu este veninos. Totuşi, facem apel către bistriţeni să anunţe când văd un şarpe întrucât nu se poate şti dacă este vorba de vipere sau nu” a declarat pentru Bistriţeanul.ro Darius Ilieşiu.
Întrucât este protejat de lege şarpele a fost eliberat în habitatul lui natural, în locul în care a fost capturat.