Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  65 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Sarbatori de cinci stele la hotel Metropolis pentru un student fara casa

25/12/2011 11:01:11 Andreea BOJOR  
Un tanar student isi va petrece sarbatorile de iarna la Hotel Metropolis dupa ce patronii locatiei, impresionati de povestea trista a acestuia, au decis sa-l ajute. Daniel si-a depasit conditia si a stiut ca doar facand scoala va scapa de viata grea de pe strazi.

Povestea lui Daniel Ganea, un tanar de 26 de ani din Bistrita, ar putea fi data de exemplu unor copii rasfatati si mofturosi, permanent nemultumiti de cat de mult au.

In urma cu 20 de ani dormea pe strazi, alaturi de sora sa Adelina, urmand o mama inconstienta care a vandut apartamentul pe care-l mostenisera dupa moartea tatalui. Au dormit ani la rand in incinta Big, in biroul patroanei cand era frig, si in curte, intr-un dulap, cand era mai cald. Au dormit si in scari de bloc, si pe strada.

Pentru ca are foarte mult bun simt, Daniel si-a facut prieteni, familii pe care le vizita periodic si unde primea o masa calda pentru el si sora lui. Si-a dat seama devreme ca singura lui sansa de a scapa de pe strazi este scoala.

Am uitat sa va spunem, Dani sufera de nanism, este “pitic”. Din acest motiv a facut Scoala Generala la Jucu, mai tarziu a facut liceul, si-a luat bacalaureatul si a urmat cu bursa o facultate la Iasi, acum fiind in anul II la masterul Facultatii de Constructii de masini si management industrial.

Daca toti copiii iubesc vacantele, nu acelasi lucru se poate spune despre Daniel Ganea. Chiar am putea spune ca uraste vacantele pentru ca atunci ramane pe strazi. Internatul facultatii s-a inchis si acum si a ramas pe afara. Pentru ca acasa intr-un fel sau altul inseamna Bistrita s-a intors in oras, aici unde are putinii prieteni.

Stiindu-l fara un acoperis, prietenii sai s-au mobilizat si i-au facut rost de o ghereta a unui paznic, cu o soba, unde urma sa doarma pana dupa Anul Nou, iar mancarea urma a fi servita prin rotatie, tot de prieteni. Intamplator insa, povestea sa a ajuns la urechile lui Radu Chifa, unul dintre patronii Metropolis. Acesta, impresionat de situatia sa, i-a oferit o camera in luxosul hotel, inclusiv masa, pana dupa Revelion, cand va pleca din nou la Iasi. In plus, omul de afaceri a decis sa-l ajute si dupa, mai ales ca are afaceri si in Iasi. Fara un sprijin, tanarul se descurca destul de greu cu banii.

Daniel are o pensie de urmas de 350 de lei si o pensie de handicap de 30 de lei.

"Cu banii pe care-i primesc imi platesc caminul si imi cumpar mancare. Caminul costa cam 100 de lei pe luna. Mancare imi fac in bucataria de la cantina. Imi cumpar in fiecare saptamana un cofraj de oua, paine, poate si carne, si ce mai pot. Nu sunt foarte multi bani, dar incerc sa ma descurc cum pot", a povestit Daniel pentru Bistriteanul.ro.

Despre vacanta de iarna in hotelul de cinci stele din Bistrita spune ca "sunt fericit aici, este cald si bine, imi place foarte mult, eu nici macar nu am visat la asa ceva. Vreau sa-i multumesc domnului Chifa din suflet. Nici macar nu am cuvinte prin care sa-i multumesc. Este prea mult pentru mine. Nu o sa deranjez, in 2 ianuarie se deschide caminul si ma intorc la Iasi".

In curand tanarul va ramane fara pensia de urmas, singurul sprijin financiar pe care il are si cu ajutorul caruia isi plateste caminul si isi cumpara mancarea.

"Am inteles ca doar pana la 26 de ani se acorda pensia de urmas. Eu in 13 februarie voi face 26 de ani si voi ramane fara acest ajutor. As vrea sa lucrez, dar este foarte greu din cauza orarului pe care il am la facultate. Majoritatea cursurilor le am dupa-masa, de la ora doua. Este foarte greu pentru mine sa imi gasesc un loc de munca", ne-a mai povestit Daniel.

Dani, asa cum ii spun prietenii si apropiatii, mai are doua surori, Corina care este la gradinita si Adelina, care are 20 de ani, si un frate, Darius, care este in clasa a VI-a. Tanarul isi doreste ca de anul viitor sa-si duca surioara mai mica la Iasi, sa o ajute cumva sa faca scoala acolo si sa-i fie aproape, sa poata scapa si ea de saracie. Mama lor traieste la Negrilesti, intr-o casa saracaciosa si abia se poate ajuta pe ea, daramite sa-si ajute copiii.

Prietenii lui Daniel vor sa-i multumeasca lui Radu Chifa pentru gestul sau. Nu l-a facut fericit de sarbatori numai pe Daniel, ci si pe prietenii sai, care s-au bucurat nespus de o asa vacanta pentru Daniel. Merita un rasfat, macar o data in viata.

10880 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro