Ruladă din piept de pui și omletă cu sos de măsline, ciuperci cu gorgonzola, piept de pui umplut cu măsline verzi și sos gorgonzola cu garnitură de orez cu legume, tortilla de cartofi și burschete cu bacon și mozarella - au fost doar câteva dintre specialităţile pe care elevii din Bistriţa le-au pregătit ieri, la Hotel Metropolis, într-un concurs:
Săptămâna meseriilor a continuat ieri cu un nou concurs: „Voi fi CHEF”, organizat de Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, în cadrul proiectului Centrul Europe Direct, și Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud, alături de partenerul oficial, Hotel Metropolis Bistrița.
Concursul „Voi fi CHEF”, găzduit de Hotel Metropolis, partener oficial al evenimentului, a adus față în față elevi din cadrul unităților de învățământ cu specializări în domeniul gastronomiei – Liceul Tehnologic de Servicii Bistrița și Liceul Tehnologic Special „Sfânta Maria” Bistrița.
Beneficiind de îndrumare din partea experților din bucătăria Metropolis, elevii au pregătit preparate diverse, bazate pe carne de pui și legume. Echipele au dat dovadă de creativitate și dexteritate, preparând ruladă din piept de pui și omletă cu sos de măsline, garnisită cu piure de cartofi și ciuperci cu gorgonzola, piept de pui umplut cu măsline verzi și sos gorgonzola cu garnitură de orez cu legume, piept de pui umplut cu ciuperci, garnisit cu piure de cartofi și roșii cherry coapte, tortilla de cartofi și burschete cu bacon și mozarella.
S-au întrecut în arta culinară, următoarele echipe:
-
Echipa „Bucătarii veseli”, din cadrul Liceului Tehnologic de Servicii Bistrița, alcătuită din elevii Lungu Laurențiu, Moldovan Răzvan și Ghedo David, coordonaţi de profesoara Domnița Parcea;
-
Echipa „Sare și Piper”, din cadrul Liceului Tehnologic de Servicii Bistrița, alcătuită din elevii Iurman Eduard, Deak Attila și Doboș Tabita, coordonaţi de profesoara Domnița Parcea;
-
Echipa „LTS SF. Maria No. 1”, din cadrul Liceului Tehnologic Special „Sfânta Maria” Bistrița, alcătuită din elevele Groza Diana, Hangan Anamaria și Ursu Adriana, coordonate de profesoara Silvia Galben;
-
Echipa „LTS SF. Maria No. 2”, din cadrul Liceului Tehnologic Special „Sfânta Maria” Bistrița, alcăuită din elevii Flore Bianca, Moldovan Maria și Schuller Vladimir, coordonaţi de profesorul Rodica Tescar;
După încheierea confruntării, elevii participanți au beneficiat de sfaturi și încurajări din partea juriului, alcătuit din reprezentanții Hotel Metropolis Bistrița, doamna Oana Milea – manager Hotel, domnul Attila Szabo, manager Food & Beverage și chef Teodor Răileanu.
Premierea participanților va avea loc vineri, 7 aprilie 2017, începând cu orele 11:00, la Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud.