Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  48 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



SĂPTĂMÂNA LA MIȘTO: Poezie e atunci când deputatul mulge vaca

05/03/2017 13:06:28 Claudia ANDRON  
Nimic mai frumos și mai emoționant săptămămâna asta decât să-l vedem pe deputatul Daniel Suciu (PSD) că mulge vaca. Ce poezie, ce mesaj, câtă sensibilitate și tandrețe se poate ascunde într-o imagine cu un deputat care mulge vaca! Mai bine vaca decât statul!

Era cât pe ce să rămânem fără subiect pentru „Săptămâna la mișto”, dar deputatul Daniel Suciu ne-a salvat. Bine că a plecat cu vaca și așa am avut și noi ce să scriem că altfel criza de subiecte ne mânca din trafic.

Deputatul PSD anunța ieri pe Facebook că merge între oameni alături de Bogdan Ivan Gruia, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean. Cel mai probabil, Gruia are rol de ghid și îi arată deputatului oamenii, unde îi găsește și cum trăiesc ei. Frumos demersul, ne-am zis! Un deputat între oameni e deja o surpriză la care nu ne-am fi așteptat după campania electorală. „Mai târziu, cronica unei zile foarte frumoase” - anunța optimist Daniel Suciu. 

Și, la ceas de seară, a apărut cronica: 

„La Friș. Sau Frij. Adică în satul Lunca din comuna Șieuț. În culmea dealului, doi harnici împrăștiau gunoiul. S-au mirat de mine și Bogdan, dar am vorbit și de suta de oi, și de tractorul italian, și de subvenții, caș și piețe. Mai departe, la familia Gordon, pita era scoasă din cuptor. Gospodărie mare, muncă la fel. Oi multe, vaci la fel, dar se presupune că noi nu suntem cu astea. Ca să vadă că suntem, am pus amândoi mâna și am muls fiecare câte o văcuță. Le-am spus de solarii, am vorbit de miere, de fiica studentă și de neajunsuri. De prețul laptelui și de nevoia de a-și putea vinde mai simplu produsele. Am gustat pâinea și mierea, care s-a completat de minune cu chifteaua primită la familia Demian. Am nimerit la un sărbătorit, așadar mulți ani peste cei 17 Iacob Demian. Aici cu bunica am vorbit de spondiloză și medicamente. Și ne-am simțit norocoși că avem conjudețeni atât de harnici și primitori. Așadar, nu e nevoie de campanii electorale ca să vorbești cu ei. Cu cei care se trezesc la 5 jumate și trudesc. Vă mulțumim dragii noștri prieteni! Ne vedem săptămâna viitoare!”

Și uite așa am aflat că deputatul a dat de harnici prin județ. Care pe câmp cu tractorul, care prin gospodării, ca toți oamenii pentru care sâmbăta e zi de lucru nu de plimbat pe coclauri. Culmea, au văzut chiar și oi. Multe, cine s-ar fi gândit? Mai mult, au văzut și vaci. S-au murdărit puțin cu balegă, dar nicio descoperire nu s-a făcut fără sacrificii în lumea asta. Și pentru că „se presupune cu noi nu suntem cu ăstea”, cu vaca adică, „am pus amândoi mâna și am muls câte o văcuță”.

Ce frumos. Poezie curată. Câtă sensibilitate. Un deputat cu vaca, la coada ei chiar, mulgând-o cu tandrețe pe cea care o alintă „văcuța”.

După atâta trudă e logic că i s-a făcut fomică că și deputații e oameni. Și a mâncat chiftelele bunicii care i s-a plâns cel mai probabil când au vorbit de medicamente cât sunt de scumpe și cum nu-i ajung banii să le ia. Cu prețul medicamentelor n-o poate ajuta deputatul, dar la halit chiftelele femeii s-a descurcat.

Iar concluzia de final este bestială, și-a dat seama cât de mult muncesc fraierii, sunt și primitori, dau de-a moaca și altora, bașca, „nu e nevoie de campanii electorale ca să vorbești cu ei”. Poezie curată!

8690 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro