Săptămâna Şcoala altfel îndreaptă profesorii şi elevii spre creativitate, spontaneitate, comuniune, colaborare, dar Liceul Tehnologic de Servicii Bistriţa, reprezentat de d-na director prof. Codruţa Drăgan, a depăşit orice aşteptare.
Miercuri, 20.04.2016, la Casa de Cultură a Sindicatelor, cadrele didactice şi elevii Liceului Tehnologic de Servicii din Bistriţa au organizat, în cadrul activităţilor cuprinse în programul educaţional Săptămâna altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun! , un spectacol de prezentare şi promovare a ofertei educaţionale propuse pentru anul şcolar 2016-2017, spectacol realizat în colaborare cu Şcoala Gimnazială și Mănăstirea din Piatra Fîntînele.
La acest eveniment au fost invitaţi şi au participat elevi ai claselor a VIII-a din Bistriţa şi din judeţ, doamnele inspector prof. Speranţa Unciu, prof. Aurelia Dan şi prof. Monica Buboly - din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean BN, domnul subprefect Terente Ciui – din partea Instituţiei Prefectului BN şi nu în ultimul rând, domnul protopop Alexandru Vidican, care au urmărit un program artistic antrenant şi amuzant, ilustrativ pentru calificările şi specializările pe care le propune liceul.
Au fost surprinse momentele unei nunţi moderne, în care elevele de la profilul Estetică şi igiena corpului omenesc, sub îndrumarea d-nei maistru instructor Rodica Reman, și-au pus în valoare aptitudinile și competențele dobândite, realizând coafurile şi manichiurile miresei, naşelor, domnişoarelor de onoare, nuntaşilor, iar colegii lor de la profilul Turism şi alimentaţie publică au aranjat, în ritm de dans, decorul ambiental, masa mirilor, bufet suedez cu preparate specifice unui meniu de nuntă şi nelipsitul tort al mirilor.
Preparatele au fost pregătite în laboratorul de gastronomie al şcolii de elevi coordonaţi de d-na prof. Dana Găurean şi personalul catedrei tehnologice, organizând în acest sens şi o expoziţie culinară.
Sub atenta îndrumare a măicuţelor de la Mănăstirea din Piatra Fîntînele, elevii Şcolii Gimnaziale din Piatra Fîntînele au încântat publicul cu scenete adaptate după poveşti şi schiţe ale clasicilor literaturii române, Ion Creangă şi Ion Luca Caragiale, dovedind un real talent în interpretarea rolurilor reuşind să transmită emoţie, veselie şi nu în ultimul rând morala desprinsă din aceste scenete.