Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  6 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015SÂNGEORZ – BĂI: Centrul Misionar pentru Tineret, binecuvântat cu autorizație de construcție!

30/10/2012 15:01:40 Iulia STUPINEAN  
Încep lucrările la Centrul Misionar pentru Tineret “Preot Ioan Bunea” din Sângeorz – Băi! Piatra de temelie a viitoarei clădiri a fost pusă la inițiativa Înalt Preasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, în luna aprilie a acestui an.

Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Vadului, Feleacului și Clujului în colaborare cu Consiliul Județean Bistrița - Năsăud a organizat pe 20 septembrie anul acesta, un dineu caritabil menit să ajute la realizarea Centrului Misionar pentru Tineret "Preot Ioan Bunea" din orașul – stațiune Sângeorz-Băi. Evenimentul de la acea dată a adunat într-o atmosferă selectă, atât preoți, primari din județ, reprezentanți ai Consiliului Județean ( președintele Emil Radu Moldovan) cât și oameni de afaceri renumiți. Acțiunea s-a bucurat și de prezența Înalt Preasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, la inițiativa căruia, pe 26 aprilie 2012 a fost pusă piatra de temelie ce a marcat începutul unui proiect misionar de atragere a tinerilor în activități socio-culturale, într-un spațiu special conceput. Organizarea dineului caritabil a însemnat și strângerea din donații a primelor resurse financiare necesare realizării Centrului. Marți, 30 octombrie, încă un pas important a mai fost făcut: a fost eliberată autorizația de construcție a clădirii!

Potrivit primarului orașului Sângeorz – Băi, Roland Venig, lucrările la Centrul Misionar vor începe în aproximativ 3-4 zile. “A fost nevoie de obținerea avizelor, a fost acel dineu caritabil când s-a prezentat practic proiectul, iar acum pot începe lucrările. Costurile au fost estimate la circa 220.000 de lei, bani care să fie asigurați atât din donații, sponsorizări, fonduri ale Arhiepiscopiei cât și din contribuția noastră, a administrației locale din Sângeorz – Băi. Eu sper să reușim să asigurăm chiar 50% din suma necesară. Vorbim de un Centru care va fi atât un loc de recreere pentru tineri cât și de educare a lor în spiritul creștin – ortodox. E o idee binevenită! Este foarte posibil ca și greco-catolicii să își dorească pe viitor un astfel de Centru”, a declarat pentru Bistriteanul.ro, primarul orașului Sângeorz - Băi, Roland Venig.

Proiectul privind realizarea Centrului Misionar pentru Tineret este coordonat de Părintele Profesor Tudor Mudure, preot misionar în cadrul Protopopiatului Ortodox Năsăud. Clădirea va fi amplasată în spatele Bisericii din Sângeorz-Băi și va dispune de 63 de locuri de cazare, o sală de mese, un birou administrativ, o sală multifuncțională, o bibliotecă și un teren de sport. Centrul va fiind disponibil atât pentru organizarea de tabere, conferințe cât și alte si evenimente socio-culturale.

6207 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2020 Bistrițeanul.ro