Zece oameni întrețin 700 km de trasee montane în județul Bistrița-Năsăud. Anul acesta salvatorii au bifat un număr de 21 de operațiuni de salvare în munți.
Serviciul Județean Salvamont Bistrița-Năsăud lucrează cu șase angajați și patru salvatori montani voluntari, toți atestați și acreditați în operațiunile de salvare montană.
Anul acesta salvatorii au efectuat un număr de 21 de intervenții finalizate cu transmiterea persoanelor către echipajele medicale de specialitate. Dintre cele 21 de persoane s-a înregistrat un deces, 13 răniți au fost predați echipajelor SMURD sau SAJ, trei persoane au fost predate elicopterului SMURD, în timp ce alte patru au refuzat transportul către spital.
Dispeceratul local Salvamont a preluat aproximativ 250 persoane până acum anul acesta, fiind vorba despre apeluri de solicitare sau oferire de informații referitoare la zona montană a județului.
Salvamontiștii din Bistrița-Năsăud au în întreținere 700 kilometri de trasee montane turistice omologate. Șeful Salvamont Bistrița-Năsăud, Mircea Baciu, spune că până acum nu au fost probleme și oamenii pe care îi are în subordine și cu care lucrează au reușit să acopere cu succes această arie.
Serviciul Salvamont Bistrița-Năsăud a fost înființat în 1987, din 2003 fiind profesionalizat.
Foto Arhivă