Cu o investiţie de 1,8 milioane de lei Casa Argintarului este modernizată, clădirea urmând să găzduiască imediat după finalizarea lucrărilor expoziţii şi poate chiar şi ateliere de creaţie pentru artiştii care nu au un loc în care să îşi desfăşoare activitatea.
Clădirea monument aflată pe strada Dornei era într-o stare avansată de degradare, iar Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a obţinut fonduri pentru a repara şi moderniza construcţia considerată monument istoric de categoria A.
Lucrările sunt finalizate în proporţie de peste 30 la sută, iar acolo, la fel ca şi la Policlinică, se lucrează intens pentru ducerea la bun final a investiţiei. Potrivit proiectului odată ce clădirea va fi reabilitată acolo va fi sediul "Centrului German din Bistriţa".
De asemenea, preşedintele CJ BN, Radu Moldovan, care a făcut o vizită de lucru la Casa Argintarului pentru a vedea stadiul lucrărilor, a precizat că sălile mari ale imobilului vor putea fi folosite pentru organizarea de expoziţii.
Din păcate, în proiect nu a fost cuprinsă şi reabilitarea mansardei însă Radu Moldovan a precizat că va face tot posibilul pentru a găsi o soluţie în acest sens. El a explicat că acolo ar putea fi amenajate ateliere pentru artiştii care nu au spaţii adecvate pentru a-şi desfăşura activităţile.
Casa Argintarului datează de pe vremea Renaşterii, iar decoraţiunile de piatră de la intrarea în clădire au fost execute de un arhitect elveţian. De-a lungul timpului clădirea a suferit numeroase modificări. În 1758 casa a ars, în 1939 imobilul era să fie demolat, iar 11 ani mai târziu Casa Argintarului a intrat în proprietatea statului.