Înarmați cu minunate buchete de flori, emoții și planuri nemărturisite de vacanță, aproape 300 de muzicieni de la „Tudor Jarda” au încheiat ieri un an școlar extraordinar, plin de premii și distincții. La ceremonie a participat și comisarul șef Liviu Olariu, președintele Asociației de prietenie româno-germană Bistriţa-Neubrandenburg.
„În acest an şcolar am aşezat împreună câteva pietre de temelie în acest mic Univers al nostru, Liceul de Muzică Tudor Jarda şi cred, că această lume se construieşte şi prin noi” a precizat Claudiu Șular, directorul liceului, conturând și un scurt bilanț al activității instituției de care se ocupă.
Claudiu Șular i-a amintit, în discursul său final pe Samuel Barani (clasa a XII-a, profesor Cristian Conț), care a obținut la Olimpiada națională de interpretare vocală de la Baia Mare un merituos premiu II la canto clasic, pe Lenuța Filipoi (clasa a XII-a, profesor Mărioara Buzilă și Cristina Bălan) care a obținut o menţiune la secțiunea muzică vocală tradiţională, în aceeași competiție, dar și pe Alex Timoce (clasa a X-a, profesor Remus Oniga) care a obținut premiul III la pian.
Corul de băieţi „Armonia”, dirijat de profesoara Ana-Maria Răzoare, a reprezentat regiunea de N-V a Transilvaniei la Concursul Naţional Coral, unde au obţinut premiul special al Filarmonicii din Craiova dar rezultate impresionante s-au obținut și la Olimpiada națională de interpretare muzicală, destinată elevilor de gimnaziu și desfăşurată la Giurgiu: Alexandru Grecu (clasa a VI-a, profesor Valentin Pop) a obținut premiul II la chitară, David Vandici (clasa a VII-a, profesor Valentin Pop) a cucerit premiul III, tot la chitară iar Dan Bungărdean (clasa a V-a, profesor Adriana Pop) a obținut o mențiune la vioară.
„Am visat, apoi am proiectat, ne-am făcut griji, ne-am luptat pentru visele noastre, am avut poate uneori incertitudini şi momente de nesiguranţă dar, în majoritatea cazurilor am izbândit...” a mai spus Claudiu Șular la ceremonia de sfârșit de an școlar la care a participat și comisarul șef Liviu Olariu – președintele Asociației de prietenie româno-germană Bistriţa-Neubrandenburg.
Au fost amintite și concertele deosebite pe care școala de muzică bistrițeană le-a susținut: concertul de Crăciun, concertele dedicate zilelor şcolii, participarea elevilor într-o orchestră europeană a tinerilor la Neubrandenburg, în Germania, în februarie - dar şi concertul de senzatie susţinut de către Corul „Excelsior” împreună cu Noua orchestră Transilvană, din 11 iunie.
Și – chiar dacă cele mai multe școli din oraș vor fi închise în vacanță – Liceul de Muzică „Tudor Jarda” va fi deschis şi vara! Atât pentru elevii mai mari care vor să studieze în şcoală, cât şi pentru elevii din clasele pregătitoare, a I-a , a II-a, a III-a şi a IV-a care sunt invitați să frecventeze „Armonia muzicii”!