Dragi prieteni, scopul pregătirii mele publice şi private îl reprezintă preoţia. Consider activitatea în spaţiul public ca şi pregătire evanghelică pentru a ajunge la preoţie. Între administrarea spaţiului public şi teologie văd o continuitate, pentru că mântuirea se câştigată în lume, şi creştinii trăiesc în lume şi răspund la Judecata Finală...
Între administrarea spaţiului public şi teologie văd o continuitate, pentru că mântuirea se câştigată în lume, şi creştinii trăiesc în lume şi răspund la Judecata Finală de ceea ce au făcut în lume şi cu lumea.
Prin urmare, pentru pregătirea acestei misiuni în spaţiul public premergătoare preoţiei am studiat: teologie (la Cluj şi Barcelona), filosofie şi un an de economie (la Barcelona); m-am implicat în construirea primului şi singurului partid al românilor din Spania, PIRUM, care s-a prezentat la alegerile locale din mai 2011 ca primul partid al imigranţilor din istoria Spaniei care participă la un proces electoral; am deschis la Barcelona Centrul Cultural Român, Casa România din Catalunia; am încercat să unesc organizaţiile din Diasporă în Mişcarea Românilor din Europa, MRE; am lucrat în toate sectoarele economiei (turism, construcţii, transporturi, sănătate, industrie, servicii, mass-media, etc.); am analizat sistemele regionale actuale şi am alcătuit un model propriu de regionalizare (Modelul Bojor de Regionalizare); iar de doi ani m-am întors în România pentru a intra în învăţământul românesc şi a propovădui gândirea în care cred: postmodernitatea creştină.
Acum, în calitate de independent faţă de orice partid politic din România, cu energia şi setea de schimbare a mentalităţii şi a sistemului din România mă gândesc să candidez pentru funcţia de deputat pentru colegiul electoral Bistriţa la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012.
Scopul candidaturii îl reprezintă aducerea în discuţia publică a modelului creştin de guvernare a vieţii şi spaţiului public. Se înţelege de la sine că este dificilă lupta cu structurile partidelor politice coagulate în jurul setei de îmbogăţire şi putere ca scop suprem al vieţii, contrare prin acţiune moralei creştine.
Analizând pragmatic şi realist, reuşita electorală a candidaturii mele independente este extrem de redusă, însă aducerea în dezbatere publică a doctrinei sociale a Bisericii lui Hristos şi mărturia încarnată a valorilor creştinismului sunt o cerinţă a conştiinţei mele pentru a spera la preoţie.
De aceea, apelez la toate persoanele, creştini şi necreştini, care sunt interesaţi de sistemul de valori al creştinismului să aducă în discuţia publică necesitatea de credibilitate morală a administratorilor spaţiului public; iar dacă consideră oportună candidatura mea cu mesaj evanghelic să se implice în organizarea campaniei de strângere de semnături şi ulterior electorale pentru propovăduirea valorilor publice ale creştinismului, utilizând mecanismul candidaturii independente la Parlamentul României!
Vă mulţumesc frumos!
Prof. Florin I. Bojor
www.florinioanbojor.wordpress.com