Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  85 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Rondul de dimineaţă: ...Visul bistriţean = o frecţie la piciorul de lemn...?

30/09/2013 09:54:27 Ioana BRADEA  
Cum bine spunea un celebru poet – important e să dai apă la moara unui vis, oricare-ar fi el, oricât de absurd ar fi el, pentru că aşa sunt visele în sinea lor – de obicei par irealizabile şi imposibile. Chiar ştiind că referendumul e inutil şi imoral, vreo 10.000 de bistriţeni au fost totuşi să voteze. Şi cu ce s-au ales...?!

Am avut şi noi un vis: pentru o vreme, ne-am închipuit că un vot, două voturi, o sută de voturi, o mie de voturi, zece mii de voturi – ar putea înfrânge un sistem.

Dar n-a fost să fie. Nici de data asta.

Desigur, ştiam încă din start că referendumul e inutil şi imoral, că nu reprezintă decât bani aruncaţi pe fereastră, fără sens, că bistriţenii nu pot hotărî efectiv ce se întâmplă cu pădurea Codrişor sau că întrebările referendumului sunt oricum retorice.

Peste 4.200 de bistriţeni s-au dus totuşi la vot, dintr-un fel de convingere (mai mult sau mai puţin utopică), dintr-un fel de obişnuinţă, inerţie sau încredere în puterea unor alegeri democratice.

Şi chiar dacă rezultatele dezastruoase ne demonstrează limpede că bistriţenilor li se cam rupe de pădurea Codrişor şi că nici măcar nu se deplasează până la ştampila hotărâtoare (poate şi conştienţi de la bun început de înfrângere) – măcar ne-am ales cu o veste bună...: există 4.281 de oameni lucizi în oraşul acesta...

Oameni care au văzut dincolo de cuvinte, dincolo de aparenţe, dincolo de recompense degradante...

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2022 Bistrițeanul.ro