Bună dimineaţa, oameni dragi...:) Nu mai puţin de 4 interpreţi ai „epocii de aur” (Margareta Pâslaru, Angela Similea, Mirabela Dauer şi Daniel Iordăchioaie) s-au născut toţi într-un 9 iulie. Să ne lamentăm în legătură cu rezultatele dezastruoase ale bacalaureatului? Sau să ne întrebăm unde a dispărut gloria muzicii româneşti de altădată?
Când speram să avem parte de un weekend fără breaking news – au năvălit peste noi rezultatele bacalaureatului! S-a comentat din nou, pe rupte, despre sistemul mizerabil, despre reforma începută dar nemaisfârşită, despre elevii slab pregătiţi...
Din cei peste trei mii de elevi din Bistriţa care au susţinut prima sesiune de bacalaureat din acest an, doar 1287 au reuşit să obţină note de trecere. Nu s-a înregistrat nicio medie de nota 10 în Bistriţa-Năsăud, în schimb au fost înregistrate 132 de medii între 9 şi 9,99.
Unde or fi dispărut examenele de altădată, când liceenii stăteau cu nopţile să înveţe – fără ieşit la discotecă sau fără stat afară până noaptea târziu la mestecat seminţe?
Complexă discuţie, pentru că vina se pasează dintr-un teren în altul: unii socotesc că elevii nu mai învaţă ca pe vremuri, alţii îşi dau cu părerea că şi învăţământul a îmbătrânit, profesorii au obosit şi nu se mai simt motivaţi în meseria lor...
Cum s-ar putea ieşi oare dintr-o asemenea dilemă? Care ar fi primele măsuri de luat şi de respectat?
Dar despre gloriile de demult ale muzicii uşoare româneşti mai ştie cineva ceva? Pe unde or fi dispărut, cum fac faţă distracţiei, cum se raportează la muzica de acum?