Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  27 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Rondul de dimineaţă: Să radem odată de pe faţa Bistriţei toate trotuarele inutile...!

14/09/2013 10:03:42 Ioana BRADEA  
În timp ce în capitală, de groaza eutanasierii, bucureştenii s-au pus cu burta pe adoptat maidanezi, înregistrând recorduri nesperate şi luând acasă, în 6 ore, aproape 70 de câini – la Bistriţa – dimpotrivă, oamenii sunt preocupaţi să facă trotuarul. Să-l facă să dispară...! După Aleea Sălciilor, se lucrează intens la Aleea Heniu şi Strada Rotundă.

În ultima săptămână, muzica suavă a pikamerelor muşcând din asfaltul răcoros de toamnă s-a auzit intens – când mai tare, când în surdină – pe străduţele aflate în apropierea Lamei. Semn clar că parcările o duc din ce în ce mai bine la Bistriţa.

După ce prin aprilie Aleea Sălciilor a fost “decojită” de trotuare, a venit rândul altor alei şi străduţe să rămână – după cum s-a exprimat un pensionar din zonă – “în pielea goală”!

Este vorba despre Aleea Heniu şi Strada Rotundă unde, în ultimele zile, s-a lucrat insistent la îndepărtarea trotuarelor.

Oamenii au fost uşor nedumeriţi în prima fază – pentru că, pe Aleea Heniu, de pildă, unul dintre trotuarele desfiinţate era lipit de locul de joacă: fără trotuar, copiii care se joacă în părculeţ riscă să iasă în fugă – direct în stradă, aşa cum fac deseori, nepricepând ce pericole îi pândesc.

În a doua fază, după îndelungi dezbateri la colţul blocului sau pe treptele scărilor – oamenii au ajuns la concluzia că, pe undeva, poate este mai bine aşa. Înţelegând nevoile Primăriei şi acceptând că în Bistriţa maşinile existente în număr tot mai mare trebuie să parcheze şi ele pe undeva – oamenii şi-au dat seama că autoturismele care vor parca la 10 – 15 centimetri de gardul părculeţului pot să reprezinte un tampon bine-venit în goana copiilor care ies brusc din locul de joacă.

În felul acesta, copiii care ţâşnesc brusc din mâinile ocrotitoare ale părinţilor se vor izbi de o maşină staţionară, şi nu de o maşină care merge pe stradă. În timp, vom învăţa şi noi, oamenii mari să convieţuim cu maşinile, să ne respectăm reciproc nevoile, să circulăm cu toţii pe stradă - şi oameni, şi maşini, unii pe lângă ceilalţi, în bună pace... În fond, trotuarele astea sunt inutile...” este de părere un şef de scară din zonă...

4272 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2023 Bistrițeanul.ro