Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  30 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Rondul de dimineaţă: Revoluţia sexuală ortodoxă, într-un magazin de jucării din Bistriţa

09/01/2016 09:13:14 Ioana BRADEA  
Undeva departe de Bistriţa europeană preocupată de pârtii, Wonderland sau accidente provocate de cei care muncesc în occident, se discută pasional o problemă suficient de delicată încât să genereze discuţii înfierbântate care, culmea, au efecte chiar şi în magazinele de jucării din Bistriţa.

Dacă în SUA şi în conservatoarea Irlandă au fost luate recent decizii istorice privind legalizarea căsătoriilor gay, în Grecia sunt pedepsite cu închisoarea injuriile sau glumele la adresa călugărilor ortodocşi, în România fierbe la foc deocamdată mocnit o dilemă care se cere repejor rezolvată negru pe alb.

Biserica Ortodoxă Română s-a angajat într-un demers fără precedent, care, dacă va avea succes, ar face ca în România căsătoriile între persoane de acelaşi sex să fie imposibile într-un viitor apropiat – scriu jurnaliştii de la Gândul.info.

Preoţii strâng semnături pentru revizuirea Constituţiei, astfel încât să apară scris şi în legea fundamentală că familia este formată din bărbat şi femeie. O astfel de prevedere există acum în Codul Civil, însă acest tip de lege poate fi mai uşor de modificat, spre deosebire de Constituţie.

Patriarhul Daniel a îndemnat personal credincioşii să susţină efortul Bisericii de „a rezista în faţa unor «modele» noi de familie”, iar demersul său este susţinut de mai multe organizaţii non-guvernamentale, inclusiv catolice, reunite sub numele de „Coaliţia pentru Familie”.

Este nevoie de 500.000 de semnături astfel încât Parlamentul să ia în discuţie acest proiect, iar Patriarhul Daniel subliniază că, atunci „când Dumnezeu a făcut lumea, coroana creaţiei Sale a fost familia: bărbatul şi femeia, care au primit binecuvântarea de a creşte, a se înmulţi şi a stăpâni pământul. Deşi a trecut prin multe încercări şi pericole abătute asupra societăţii umane, totuşi familia a fost instituţia cea mai stabilă a umanităţii, asigurând continuitatea acesteia în istorie. De aceea, trebuie să susţinem efortul Bisericii de a apăra familia naturală, tradiţională, universală şi de a rezista în faţa unor «modele» noi de familie, care consideră că uniunea firească bărbat-femeie ar fi doar un model printre altele”, a explicat Patriarhul Daniel, contestat de cei care apără drepturile homosexualilor în România.

Cei de la Asociaţia Accept susţin că iniţiativa Bisericii de modificare a Constituţiei este o încercare de restrângere a unor drepturi de care comunitatea vizată oricum nu se bucură: „Legislaţia României este explicită şi cât se poate de clară în ceea ce priveşte căsătoria şi modul în care ea poate fi încheiată. Nu există practic urmă de îndoială cine sunt soţii care pot încheia o legătură maritală conform Codului Civil. Ca atare, propunerea de modificare a Constituţiei este completamente caducă şi penibilă”, a declarat pentru Gândul.info Florin Buhuceanu de la Accept", adăugând că în România nu s-a pus niciodată problema reglementării căsătoriei între persoanele de acelaşi sex.

Reprezentantul asociaţiei Accept îşi închipuie că în momentul de faţă nu acestea ar fi problemele reale pe care le resimt românii în 2016, că „în realitate, ni se pregăteşte Revoluţia Sexuală Ortodoxă care să integreze România în Uniunea Euroasiatică a pravoslavnicului şef de stat Vladimir Putin” şi că „Biserica Ortodoxă Română se lasă entuziast târâtă într-o capcană” pusă la cale de cei care au susţinut reprimarea prin lege în anii '90 a homosexualităţii sau arestările homosexualilor din acele vremuri.

Cine are dreptate sau cât de departe se poate merge cu libertatea de expresie a sexualităţii – este greu de imaginat într-un context bistriţean ca cel în care ne zbatem cu toţii…

Important este că se fac pregătiri şi la Bistriţa astfel încât problema să fie limpede rezolvată şi tranşată corect de toţi părinţii care, la un moment dat, se vor trezi cu propunerea de a semna pro sau contra: într-un magazin de jucării din oraş, de pildă, părinţii sunt îndemnaţi să aleagă firescul”, astfel încât magazinul să nu cumva să rămână fără clienţi în câţiva ani! Amin!

3351 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2023 Bistrițeanul.ro