Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  20 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Rondul de dimineaţă: Pentru că avem o fanfară militară celebră, sărbătorim 1 Decembrie înaintea tuturor...!

24/11/2016 09:12:45 Ioana BRADEA  
Dacă până anul trecut, manifestările dedicate zilei naţionale de 1 Decembrie începeau la prânz, la ora 12, cu o paradă la care asistau mii de bistriţeni, în acest an, cine vrea la paradă, trebuie să se trezească cu noaptea-n cap. Parada a fost devansată şi va începe la ora 9, pentru că fanfara militară din Bistriţa a fost invitată şi în altă parte.

Nu sunt multe oraşele care se pot lăuda cu o fanfară militară precum cea din Bistriţa, care a apărut într-un concert live pe HBO şi care este deja recunoscută pretutindeni în ţară pentru muzicienii şi instrumentiştii ei.

Probabil tocmai de aceea, şi bistriţenii au de plătit, în acest an, un mic tribut pentru o asemenea celebritate şi, dacă vor să asiste la tradiţionala paradă de 1 Decembrie, vor trebui să se trezească şi să se aranjeze corespunzător sărbătorii – cu noaptea-n cap.

Dacă în anii trecuţi parada începea la ora 12:00, în acest an ea va începe la ora 9:00, toate manifestările urmând să se deruleze cu trei ore mai devreme: Instituția Prefectului, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Centrul Județean pentru Cultură, Primăria Bistrița și Centrul Cultural Municipal îşi reunesc forţele săptămâna viitoare, iar joi, de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, vor fi prezente la ora 9:00, la parada militară de amploare, cu personal și tehnică de luptă și intervenție, pe traseul Gh. Șincai – Sugălete – strada Dornei – nu înaintea ceremonialului militar-religios care se va desfăşura la statuia poetului Andrei Mureșanu din Piața Centrală, unde va fi depusă o coroană de flori din partea tuturor instituțiilor participante.

Tot joi, de la ora 17:00, la Palatul Culturii are loc un spectacol folcloric extraordinar susținut de Ansamblurile Cununa de pe Someș” și Dor Românesc”, urmând ca seara să se încheie cu deja faimoasa retragere cu torţe a militarilor Garnizoanei Bistrița.

Fiind Zi Naţională, şi elevii şi părinţii lor vor fi liberi încă de miercuri, 30 noiembrie, astfel încât nimic nu-i va opri totuşi să participe la o paradă, fie ea şi matinală şi zgribulită de aerul îngheţat de dimineaţă...

Foto Arhivă

5294 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2022 Bistrițeanul.ro