Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  79 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Rondul de dimineaţă: O statuie pentru Poetul extratereştrilor din noi...?!

23/09/2013 09:42:51 Ioana BRADEA  
Întâmplarea face ca tocmai astăzi, poetul Alexandru Cristian Miloş să împlinească o frumoasă şi rotundă vârstă – 61 de ani! Aşa că l-am întrebat flagrant cum crede că ar trebui să-şi manifeste bistriţenii recunoştinţa faţă de dânsul, pentru tot ce a făcut şi a dres în acest oraş. Poate printr-o statuie proprie? Poetul a răspuns că da.

Poetul Alexandru Cristian Miloş, o adevărată legendă urbană a oraşului nostru – „idolul bistriţenilor înainte de 89”, după cum singur sublinia – aniversează astăzi fix 61 de ani.

Şi dacă tot se împlinesc luna viitoare 150 de ani de la moartea poetului Andrei Mureşanu, a cărui casă memorială a salvat-o de la pieire (reamintiţi-vă acest dramatic episod chiar aici!) – A. C. Miloş consideră că autorităţile locale ar putea profita de ocazie ca să-i acorde titlul de cetăţean de onoare.

Cât despre statui – ele, fiind din piatră, sunt cam reci „dar mai glumeam cu sculptorul Mircea Mocanu şi chiar i-am zis odată că-i dau un volum de-al meu dacă-mi face o statuie. Şi m-a întrebat cum mi-o doresc iar eu i-am spus că mi-aş dori să fie la colţul fostului Tribunal, pe pietonalul Liviu Rebreanu, să fie în mărime naturală şi cu mîna întinsă ca toată lumea care merge la serviciu să dea mîna cu Poetul ca să-i meargă bine. Asta ar fi o idee, un fel de sculptură utilitară, de care s-ar putea folosi orice om...

Bine, i-am atras atenţia să nu mă facă cu mâna întinsă, ca pe un cerşetor, ci cu mâna invers, pregătită să strângă o altă mână. Sau lângă statuia lui Andrei Mureşanu, mai este un rondo, acolo ar putea să-mi pună o statuie cu degetul întins către primărie, unde pe vremuri era Securitatea şi unde am fost anchetat de mai multe ori...!"

Ce se mai poate adăuga într-un asemenea moment aniversar...? Decât că, vorba bucureştenilor - cine are urechi de auzit, să audă...! Cine are suflet de poet - să aibă...!

2564 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro