Bună dimineaţa, oameni dragi...:) Există un anume post al Sfântului Anton care, respectat cum se cuvine, împlineşte orice dorinţă. Timp de nouă marţi, creştinii au de aprins lumânări şi de rostit anumite rugăciuni pentru ca Sfântul Anton să le mijlocească împlinirea dorinţelor... Vi s-au împlinit dorinţele în urma acestui post...?
Pentru câteva zile, moaştele Sfântului Anton de Padova se află la Biserica greco-catolică Bunavestire, din Bistriţa. De astăzi, de la ora 08.00, încep rugăciunile Sfântului Rozariu, Sfânta Liturghie, Oficiu de binecuvântare a familiilor, Rugăciuni şi venerări particulare. Între orele 11.00 - 14.00 preoţii care slujesc la “Bunavestire” vor transporta moaştele Sfântului Anton la bolnavii care nu se pot deplasa la biserică, de la ora 17.00 se va derula Sfânta Liturghie iar de la ora 18.00 are loc Oficiul de vindecare, ungere de obşte.
Programul de slujbe şi rugăciuni continuă până luni, 15 octombrie, la ora 18.30 când se va desfăşura ceremonia de plecare a moaştelor Sfântului Anton din Bistriţa.
Sfântul Anton (preot catolic portughez şi călugăr al Ordinului Franciscan) s-a născut şi a crescut într-o familie bogată din Lisabona. A fost observat de contemporanii săi pentru predicile sale şi cunoştinţele sale despre scripturi, fiind al doilea sfânt cel mai rapid canonizat (după Sfântul Peter de Verona) şi proclamat Doctor al Bisericii în ianuarie 1946.
A fost un orator de excepţie, atrăgea mulţimile pe oriunde mergea, vorbindu-le în multe limbi; legenda spune că la un moment dat a încercat să predice cuvântul Domnului unei mulţimi care nu l-a ascultat iar Sfântul Anton a chemat peştii din ocean să îl asculte: când mulţimea a văzut că sute de peşti şi-au scos capetele ca să asculte vorbele blânde ale Sfântului, au recunoscut adevărata credinţă.
Minunile făcute de Sfântul Anton sunt atât de felurite, încât cu greu se poate hotărî în ce nevoi a ajutat mai mult. El scapă de moarte, fereşte de erezii, de nenorociri, de diavol şi de ispitele lui, de lepră şi de bolile molipsitoare sau incurabile. Însănătoşeşte pe toţi bolnavii care aleargă la dânsul cu încredere, ajută călătorii pe ape, află lucrurile pierdute...
Aţi reuşit să respectaţi postul Sfântului Anton? A funcţionat? V-aţi ales cu o dorinţă împlinită sau doar cu un meritoriu exerciţiu spiritual...?