Bună dimineaţa, oameni dragi..:) Ieri s-a încheiat la Bistriţa primul tuning show din istoria oraşului, fapt care ne duce cu gândul la câteva glume din popor (unele nesărate, evident) despre blondele care conduc jeepane şi care „au muncit” enorm pentru ele sau la vorbe precum „cu cât e mai mare maşina, cu atât este mai mic organul...”
În ciuda faptului că cei mai răutăcioşi comentatori spun despre Logan c-ar fi maşina perfectă pentru cărat cartofi şi traversat eternele gropi româneşti – spre surpriza multora, cea mai bună şi mai „tunată” maşină a show-ului auto desfăşurat în aceste zile la Bistriţa – a fost declarată o Dacia Logan.
Deja este clar pentru toată lumea, maşina a devenit mai mult decât un simplu mijloc de transport: a devenit jucăria preferată a unor bărbaţi (dar şi femei!:), a devenit o obsesie, pentru categoria celor cu fiţe şi chiar o industrie care produce miliarde de euro şi în care se investeşte pe măsură.
Mai nou, au apărut foarte multe studii, cât se poate de ştiinţifice, care demonstrează că există anumite legături între personalitatea noastră şi maşina pe care o conducem: cică oamenii cu maşini verzi se lasă prea uşor în voia capriciilor şi sunt chiar isterici, pe alocuri.
Conducătorii unor maşini roşii, în schimb, sunt oameni dinamici, plini de energie şi sex appeal în timp ce conducătorii auto de maşini galbene sunt firi optimiste şi încrezătoare în forţele proprii.
Studiile în Noua Zeeleandă referitoare la accidentele auto majore (rezultate cu decese sau răniri grave) au descoperit că maşinile roşii sunt mult mai implicate în accidente faţă de automobilele gri, argintii sau albastre...
Una peste alta, fie că deţinem o decapotabilă roz, o camionetă, un minivan sau o broscuţă – maşina reprezintă o reflecţie a ceea ce suntem.
O fi adevărat că maşina îşi imprimă personalitatea asupra conducătorului auto? Vă mai amintiţi „Lăstunul” de demult şi bancurile care circulau în jurul lui? Există într-adevăr doar două categorii de maşini – cele nemţeşti şi „restul” care nici nu contează...?