Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  24 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Rondul de dimineaţă: La Bistriţa, Ceauşescu încă ne zâmbeşte încrezător de pe peretele casei…!

13/11/2013 08:45:00 Ioana BRADEA  
„Da, doamnă, suntem cu Ceauşescu! Că doar el a construit ţara asta iar ăştia de acum o distrug cu totul!” recunoaşte doamna din pragul portiţei. În spatele ei, chiar pe peretele exterior al casei, ne zâmbeşte – încrezător sau tainic – Ceauşescu însuşi...! Uşor bătut de ploi, uşor decolorat... Dar încă Ceuşescu!

O raită pe străduţele cosmopolite ale Bistriţei poate dezvălui nebănuite surprize... Printre casele cochete, recent izolate în exterior, printre blocurile cenuşii cu tencuială care stă să cadă sau cu faţada care arată ca o tablă de şah – cu unele apartamente izolate şi altele lăsate de izbelişte, învăluite în vechea şi antica lor culoare originală – printre copaci şi maşini înghesuit parcate pe trotuar – încă ai şanse să descoperi un portret al tovarăşului Nicolae Ceauşescu.

Frumos aranjat în apropierea garajului, pe dreapta, salutându-i discret pe trecători, cu binecunoscutul şi misteriosul lui zâmbet.

Dacă încerci să mai şi stai puţin de vorbă cu doamna din poartă care urmăreşte preventiv fiecare mişcare de pe stradă – replicile sună prompt, ca-ntr-un refren deja celebru: „Da, suntem cu Ceauşescu. Mai mult soţul meu... Dar şi eu! Că Ceauşescu a fost de bază... Ăştia de acum distrug tot, nu vedeţi...? Măcar de l-ar lăsa pe Ponta să conducă... Dar nu-l lasă!

Ceea ce ne aminteşte un mai vechi editorial semnat de Andrei Pleşu, în care spunea, cu o oarecare tristeţe că nu şi-a închipuit niciodată că viaţa politică a unui stat poate ajunge să semene cu hărţuiala promiscuă a unor zurbagii de mahala. "Şi încă mahalaua e în avantaj: are regulile ei, ştaiful ei şi, mai ales, locul ei. Nu se dă drept altceva decît este. Or sunt zile cînd, privind la televizor, sau răsfoind ziarele, mi se pare că am fost exilat într-un ţinut incert, fără legi, fără consistenţă, fără sens: un fel de corabie a nebunilor, al cărei echipaj joacă barbut în plină furtună.

Vreau să aud voci civilizate, vreau să văd portrete oneste şi cît de cît omeneşti, vreau să trăiesc într-o atmosferă de bună-cuviinţă, de respect pentru limba română, de responsabilitate. Vreau un pic de stil, un pic de distincţie, un minim de eleganţă şi de sportivitate...

Eeei, da, multe vrem şi noi. Şi tot degeaba....

5777 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2023 Bistrițeanul.ro