Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  77 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Rondul de dimineaţă: În sfârşit! Poliţia pune piciorul în prag şi modifică legea circulaţiei...!

12/09/2013 09:19:49 Ioana BRADEA  
Atenţie, şoferi amatori de senzaţii la tari la volan: se modifică legea circulaţiei cu pedepse usturătoare pentru cei care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice. Şi dacă nu produc accidente rutiere, cei care urcă băuţi la volan şi sunt prinşi vor avea permisul suspendat 3 ani şi până la 200 de puncte amendă dintr-un foc.

Timp de 10 zile, pe sit-ul Ministerului Afacerilor Interne poate fi consultat, comentat şi îmbunătăţit cu sugestii proiectul de act normativ prin care Poliţia va înăspri simţitor pedepsele pentru cei mai iresponsabili dintre şoferi...

Spre exemplu, în anul 2012, din totalul de 26.927 accidente rutiere soldate cu victime, pe fondul vitezei, neacordării priorităţii pietonilor angajaţi regulamentar în traversare sau a consumului de băuturi alcoolice, au fost produse 10.513 accidente, soldate cu 805 persoane decedate, 3.994 persoane rănite grav şi 10.125 persoane rănite uşor” este scris pe sit-ul M.A.I.

Dacă va fi aprobat – şi nu vedem de ce n-ar fi – cei care obişnuiesc să facă pe grozavii şi să urce băuţi la volan fideli principiului “Pe mine nu mă prinde, am noroc!” sau “E un drum scurt, nu mi se poate întâmpla nimic...!” – vor avea de plătit destul de scump. Trei ani permisul suspendat pentru cei care se urcă la volan băuţi – indiferent dacă produc sau nu vreun accident.

Dacă au ghinion şi mai şi contribuie la accidente care generează pagube materiale sau avarii – suspendarea permisului se prelungeşte până la 4 ani.

Încă o noutate: părinţii nu mai au voie să-şi lase copiii să zburde prin autoturism, să ţopăie pe banchete sau să stea agăţaţi de geamul deschis: va fi obligatorie purtarea centurii de siguranţă şi de către copii.

De asemenea, actul normativ supus dezbaterii publice pe sit-ul M.A.I propune ca – în cazul în care amenda aplicată pentru contravenţii săvârşite pe drumurile publice nu este achitată în termen de 30 de zile – permisul să fie suspendat în mod automat, până când contravenientul face dovada plăţii amenzii.

 

Foto: Arhivă

3317 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2022 Bistrițeanul.ro