Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  26 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Rondul de dimineaţă: În 2016 Lucian Roiban din Beclean împlineşte 10 ani de pribegie!

03/01/2016 09:16:14 Ioana BRADEA  
Povestea lui este simplă: a fost elev la Colegiul Național „Petru Rareș”, a făcut Facultatea de Fizică la Cluj-Napoca, a câştigat o bursă Erasmus la Strasbourg, în timpul masteratului în Fizica materialelor, iar la doar 35 de ani este conferenţiar la Universitatea Lyon, în cadrul Institutului Național de Științe Aplicate.

A fost o vreme profesor de fizică la Liceul Teoretic Brassai Sámuel din Cluj-Napoca, dar s-a ambiționat să-şi dea doctoratul tot în străinătate. Aşa se face că în toamna anului 2010 a reușit să-și prezinte teza de doctorat în fața francezilor, și nu numai.

Am făcut un stagiu de pregătire de șapte luni la Institutul Francez al Petrolului din Lyon, după care mi-am dat teza de doctorat la Strasbourg”, a povestit Lucian Roiban pentru Vocea Transilvaniei, amintindu-şi că a fost o teză destul de grea, la care a muncit foarte mult şi pe care a finalizat-o cu două premii – Premiul Universității din Strasbourg pentru calificările obținute (două „excepțional" și un „foarte bine”) și premiul Federației Internaționale a Societăților de Microscopie din Rio de Janeiro.

Se pare că teza sa despre „tomografie electronică și cartografie chimică în trei dimensiuni" i-a impresionat pe mulți, astfel încât tânărul ardelean a reuşit să-şi continue studiile post-doctorale, în Strasbourg, apoi la Utrecht.

După primul an, a renunțat la studiile post-doctorale din Olanda pentru un post permanent de conferențiar la Institutul Național de Științe Aplicate (INSA) din Lyon.

„Învăț să fiu mentor pentru studenții mei. Învăț în fiecare zi alături de studenții mei și sunt bucuros că munca mea a fost apreciată. Într-o bună zi poate voi deveni un profesor plin, dar pentru asta trebuie să muncesc în medie cam 12 ore pe zi, să studiez mai mult, dar sunt pregătit pentru asta. Viața mea este în campus, alături de studenții mei...”, a mai povestit tânărul conferențiar care şi-a vizitat, de curând, şi meleagurile natale şi s-a întâlnit cu liceenii Colegiului Național „Petru Rareș” din Beclean: „Trebuie să credeți în voi, să vreți să ieșiți în lume, să cunoașteți lumi noi, oameni noi. Asta m-a ambiționat și pe mine și asta mă face fericit”.

În februarie 2016, Lucian Roiban împlineşte zece ani de „pribegie", cum îi place să spună uneori. Zece ani buni în care a devenit un model pentru atâţia tineri din Bistriţa-Năsăud... Cu o asemenea poveste frumoasă şi un concert extraordinar de Anul Nou cu care vă puteţi încheia duminica, la Sinagogă - se poate spune că 2016 începe sub auspicii excelente...:)

5061 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro