Dacă într-un sat din Bistrița-Năsăud sunt la mare căutare ouăle roșii împodobite cu mărgeluțe cusute manual – un sat din Cluj se laudă cu doi frați care potcovesc ouă și apoi le vând cu 50 de euro bucata.
O poveste neobișnuită a fost prezentată ieri pe Digi24: doi frați dintr-un sat clujean și-au transformat atelierul de fierărie într-o adevărată afacere de Paști. Băieții au învățat de la tatăl lor un meșteșug deosebit – acela de a potcovi nu cai, ci ouă.
Pare simplu, dar e mai complicat decât ne-am imagina pentru că oul, indiferent că e de găină, raţă sau gâscă, se poate sparge oricând şi trebuie reluat totul de la capăt.
Simon și Marton Aldea au moștenit meșteșugul potcovirii ouălelor de la tatăl lor și spun că cine nu știe să potcovească un ou, nu-i potcovar adevărat.
Fierarii au solicitări, sunt anunțați din timp pentru a potcovi ouăle înainte de Paști iar creațiile lor au ajuns până în America unde se vând chiar și cu 50 de euro / bucată, pentru că din banii pe care îi strâng, cei doi frați visează să-și modernizeze atelierul, vechi de peste o jumătate de secol.
Și în timp ce imaginația nu are limite atunci când vine vorba de împodobit ouă, din a treia zi de Paști vecinii noștri nu se mai salută cu „Hristos a înviat”, dintr-un fel de rușine... Li se pare demodat să spui de fiecare dată asemenea cuvinte: „Lasă, dragă, că numai la țară se salută ăia încă o lună cu Hristos a înviat! Dar la noi la oraș e altfel, la noi merge și fără...” își liniștea prietena o tânără domniță ieșită la plimbare.