Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  38 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Rondul de dimineaţă: ...Gala premiilor SUBculturii bistriţene. Sau ce a înţeles Maria Bistriţescu din emisiunea live transmisă de As Tv

16/01/2013 08:40:30 Ioana BRADEA  
Maria Bistriţescu, secretară la o firmă de calculatoare din Bistriţa, a încercat să urmărească ieri seară Gala premiilor culturii bistriţene, transmisă live şi în direct de As Tv, de la Casa de Cultură. După o oră a cedat psihic şi a simţit nevoia să ducă gunoiul afară, la pubelă.

Maria Bistriţescu, pe care colegii din firmă o alintă uneori „tu Măriucă!”, ceea ce o scoate din minţi, lucrează la o firmă de calculatoare din Bistriţa. Dar în secret scrie poezii. Nu le-a arătat nimănui deocamdată, dar visează să le publice într-un volum cât de curând! Şi să obţină diplome, distincţii şi trofee pe care să le aşeze frumos în vitrină, alături de bibelourile bunicii.

Chiar dacă încă n-a intrat în Societatea scriitorilor bistriţeni, Maria Bistriţescu urmăreşte cu atenţie toate emisiunile culturale (dar nu numai!), citeşte presa şi uneori bârfeşte detaliile picante cu maică-sa, cu bunică-sa ori cu prietena ei cea mai bună.

Pentru că este fan Eminescu, aseară a urmărit şi ea, ca tot poporul, emisiunea kilometrică de pe As Tv dedicată poetului naţional. Au început cu „Luceafărul”, pus în scenă de actorii de la Teatrul din Turda. Le-au cam foşnit microfoanele pe haine, s-au bâlbâit la unele versuri sau le-au uitat de-a binelea, dar versurile poetului nepereche rămân nemuritoare chiar şi în condiţii vitrege.

După care s-au aprins luminile iar directorul culturii, Dorel Cosma, cu un cuceritor papion violet (ca şi flacăra!), a tot citit nume de categorii de premii îmbârligate şi a aruncat în dreapta şi-n stânga cu diplome şi trofee aurite ca de Oscar.

Maria Bistriţescu n-a înţeles exact de ce au fost premiaţi şi personalităţi din alte oraşe, dacă tot a fost vorba de cultura bistriţeană sau de ce s-au acordat diplome unor străini din Federaţia Internaţională de Folclor care au recunoscut într-o engleză stâlcită că se află pentru prima oară la Bistriţa. Şi mai ales, (de neiertat!) cum a fost posibil să omită organizatorii să-l premieze şi pe Dorel Cosma însuşi – cel care a făcut posibilă toată desfăşurarea de forţe.

O domnişoară pe tocuri interminabile şi verzi i-a mulţumit întâi lui Dumnezeu apoi domnului director Dorel Cosma, exact ca la ceremonia de decernare a Globurilor de Aur. Un domn îmbrăcat în frac a intonat câteva arii celebre din repertoriul lui Pavarotti.

Maria Bistriţescu, cu gândul la poveri, a adormit de-a binelea în fotoliu, înainte ca emisiunea să ajungă la obştescul sfârşit, după patru ore kilometrice de înşirat nume şi mulţumiri şi pupici mici cu sclipici. Bună dimineaţa, oameni dragi...!

3077 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro