Bună dimineaţa, oameni dragi...:) Ca la noi nu-i nicăieri: chiar şi atunci când e vorba să ne sărbătorim fructele şi legumele, nu uităm, Doamne fereşte, să îndesăm pe gât trei-patru mici pe care să-i stingem cu o bere. „Toamna bistriţeană” nu a făcut excepţie şi a demonstrat că cea mai bună legumă rămâne carnea.
Printre tarabele cu legume şi fructe, bistriţenii au avut onoarea de a se aproviziona din Heidenfeld, în acest weekend, cu mici, bere, gablonţuri, oale, farfurii, jucării, bijuterii, obiecte din lut, baloane şi haine de piele sau de blană...
Lumea a profitat de ziua liberă şi de transportul gratuit, de micii care au sfârâit intens pe grătare, de terasele dotate cu bere răcoroasă, de fanfare pe care nu le-au mai băgat în seamă sau de atmosfera tomnatică colorată de manelele care au putut fi ascultate la maximum din difuzoare... iar bistriţenii au socializat, la greu, cu vecinii de bancă de pe terasă.
Preţurile piperate au trecut aproape neobservate: la câte scumpiri ne-au bombardat deja, ce mai contează 4, 5 în plus...?
Aţi reuşit să vă burduşiţi cămările? V-aţi întors „la oraş” cu portbagajul plin de cartofi? Cum vi s-a părut Toamna bistriţeană în acest an şi preţurile legumelor sau fructelor scoase la vânzare?
Aţi supravieţui într-un rol de vegetarian? Cum v-aţi descurca dacă ar fi să nu mai consumaţi carne deloc? Credeţi că un vegetarian trăieşte mai mult şi mai sănătos decât restul „carnivorilor”? O fi mai scump şi mai sofisticat să fii vegetarian? Sau poate mai avantajos...?