Nu aveam cum să scăpăm basma curată de această dată. Ne-am procopsit şi noi cu alimente infestate de suspiciunea de a fi infestate cu microbi, antibiotice, aflatoxine sau bacterii toxice imposibil de stăpânit. S-au luat totuşi măsuri: o parte din alimente au fost retrase, altele sunt deja supuse unor analize complexe.
Problema alimentelor infestate este un subiect fierbinte de ani de zile în cercurile specialiştilor europeni şi nu numai. Periodic, se descoperă încă un aliment care face rău la ficat, un altul este reevaluat pentru a se dovedi că este toxic pentru rinichi, un altul se dovedeşte a fi nociv pentru creier.
Ce mai, suntem bombardaţi din toate părţile de ştiri îngrijorătoare: micii din carne de porc sau vită erau, în realitate, din carne de cal, curcanul era burduşit cu antibiotice, laptele din cutii nu mai rezistă cinci luni de zile, cum ar fi trebuit, cremvuştii sunt modelaţi din praf, berea se produce din pastile efervescente – dar până când, oameni buni? Cum să supravieţuim unui asemenea devastator asalt de informaţii?
Până şi alimentele bio sunt motiv de bârfă şi zvonuri periculoase... Deci ce să mâncăm ca să fim siguri că nu ne îmbolnăvim? Care să fie totuşi soluţia corectă? Există în realitate sau este doar un vis al nostru imposibil de realizat...?
Foto: carnebuna.ro