Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  35 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Rondul de dimineaţă: Cum se distrează bistriţenii după Crăciun, pe pietonal

27/12/2015 09:02:27 Ioana BRADEA  
Ce să şi facă un bistriţean normal la cap şi poate suficient giftuit cu sarmale, plăcinte, prăjituri şi alte bucate de-ale porcului, în a doua zi de Crăciun? Să iasă pe pietonal, la o plimbare de seară care să-i agite şi să-i pună în mişcare oasele înţepenite, evident. Coadă, urlete şi nervi la maşinile electrice de tamponat...!

Deşi în jurul orei 16.00, oraşul părea pustiu şi mohorât – o oră mai târziu pietonalul Liviu Rebreanu era gata pregătit şi pus pe jar, animat şi însufleţit de zeci de bistriţeni ieşiţi la plimbare „pe strasse”, sub mii de luminiţe şi beculeţe care construiesc în fiecare seară o adevărată feerie de basm şi care reuşesc să mai ostoiască şi să aline din dorul de zăpadă al bistriţenilor.

Ca să suplinească, pe undeva, lipsa unui Orăşel al Copiilor ca pe vremuri, în cele două capete de pietonal copiii până în 5, 6 ani se pot da roată cu un trenuleţ – preţ de 3 minute care nu costă decât 5 lei.

Aproape de Biserica Evanghelică au fost instalate şi două trambuline prevăzute cu frânghie de siguranţă în care copiii pot să ţopăie în sus şi-n jos tot preţ de 5 minute care de această dată costă 10 lei.

În partea opusă a pietonalului – distracţia serii, care generează adevărate liste de aşteptare – nervi, certuri şi rugăminţi, promisiuni, încercări de şantaj şi urlete – maşinuţele electrice care se tamponează într-o veselie, contra unei fise de 5 lei care acoperă cam 3 minute.

Bistriţenii îşi aşteaptă cuminţi rândul la tamponat, copiii sunt greu de stăpânit şi cei mai nerăbdători, bufniturile şi ţipetele de satisfacţie sunt nelimitate – ca şi plăcerea de a te izbi ca prostul de o altă maşină sau de a te suci în gol cu maşina prinsă într-un blocaj, înghesuită în alte trei maşini care niciuna nu mai poate face nicio mişcare şi nu se arată impresionate nici măcar de nervii unui bărbat care-i răcneşte celui cu jetoane că aşteaptă de două ore să prindă un nenorocit de loc într-o maşină şi că deja s-a plictisit tot aşteptând cu fisele în mână şi îşi vrea banii înapoi!

Personajul recalcitrant se face nevăzut cu un copil plângând agăţat de mână. Şi ce dacă? Sunt alţii zeci, sute, mii, zeci de mii care abia aşteaptă să se tamponeze cu o maşină electrică în cealaltă maşină electrică, iar în final pe toate le învăluie duios o voce care susură o colindă tradiţională – inevitabil interpretată de Hruşcă…

3096 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2023 Bistrițeanul.ro