Bistriţenii s-au născut constructori – ar spune un turist aflat în trecere prin oraşul nostru în care toată lumea se plânge că nu sunt bani, nu avem bani – dar construim într-o veselie...! Şi nu doar că începem să construim de capul nostru, pe unde vor muşchii noştri aprigi, dar avem grijă să ne faultăm şi vecinii.
În timp ce primăvara îşi etalează frumuseţile la orice colţ de stradă şi unii se apucă de curăţenia generală de primăvară – alţii se ţin de construcţii cu orice preţ. Construiesc în aşa hal, încât îşi lasă vecinii plini de pagube, cum s-a întâmplat în cazul clădirii Direcţiei de Patrimoniu din cadrul Primăriei Bistriţa.
Vechea clădire de pe Gheorghe Şincai a fost demolată, în locul ei a apărut un nou imobil pentru angajaţii Direcţiei de Patrimoniu, însă vecinii se plâng că lucrările le-au afectat structura de rezistenţă a imobilului pe care îl deţin, care avea un perete comun cu clădirea primăriei până la începerea lucrărilor. „Au început să se crape pereţii şi să cadă tencuiala. Arată foarte rău şi se strică din ce în ce mai tare. Avem spaţiul de la parter dat în chirie unei bănci şi de curând reprezentanţii acesteia ne-au anunţat că se mută pe motiv că le este stricată imaginea din cauza felului în care arată clădirea acum” s-au plâns proprietarii...
În piaţa Mihai Eminescu, alte probleme, altă construcţie “cu cântec”: paradoxal sau nu, deşi a fost amendat cu 10.000 de lei, Gelu Drăgan îşi continuă nestingherit construcţia din Piaţa Mihai Eminescu, riscând chiar şi un proces penal. Explicaţiile sunt realmente uluitoare: deşi amenda a fost emisă, deşi există o somaţie de încetarea lucrărilor – acestea nu au ajuns încă la afaceristul bistriţean. Sunt încă pe drum!
„Din câte ştim noi, până în prezent dânsul nu a primit procesul verbal întocmit de Poliţia Locală. În zonă se lucrează în continuare chiar dacă a fost dată o somaţie pentru încetarea lucrărilor...” a explicat Adrian Turcu, şeful compartimentului Disciplina în Construcţii din cadrul Poliţiei Locale Bistriţa.
Ce ne facem dacă drumul până la reprezentantul legal al firmei durează câteva săptămâni, câteva luni, câţiva ani?