Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  86 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Rondul de dimineaţă: Ce mai tupeu! Câtă aroganţă! Câtă încredere...

08/11/2013 09:35:21 Ioana BRADEA  
Mare sărbătoare astăzi, printre creştinii bistriţeni care îi prăznuiesc pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril, doi dintre cei mai iubiţi şi mai populari îngeri. Există chiar şi un acatist dedicat acestor arhangheli în care cel care-l citeşte îi “someaz㔺i îi îndeamnă pe îngeri să se bucure...! Câtă aroganţă! Câtă încredere...!?

Bucură-te, făptură a Minţii care a făcut lumea! Bucură-te, revărsare a luminii dinainte de lumină! Bucură-te, cel ca focul, care stai aproape de Dumnezeire! Bucură-te, slujitor neostenit al Treimii! Bucură-te, Duh înfocat şi nematerial după asemănarea lui Dumnezeu! Bucură-te, fiinţă nemuritoare, care îl lauzi pe Dumnezeu! Bucură-te, apărător de foc al cerului! Bucură-te, luminător al cetelor bine mulţumitoare! Bucură-te, arzător al duhului nemulţumitor! Bucură-te, căci prin tine firea îngerilor s-a întărit! Bucură-te, căci prin tine Satana s-a surpat! Bucură-te, Mihail, slujitor al Legii!

Venit-ai de la Cel Preaînalt, Gavriil, minte dumnezeiască! Bucură-te, vestitor al bucuriei nesfârşite; Bucură-te, dezlegător al blestemului de demult! Bucură-te, ridicarea lui Adam cel căzut; Bucură-te, mângâierea Evei întristate! Bucură-te, înalt lămuritor al întrupării Cuvântului! Bucură-te, mărite cunoscător al pogorârii lui Dumnezeu! Bucură-te, cel care bucurându-te, ai zis celei pline de dar: “Bucură-te”! Bucură-te, stea care ai vestit Soarele! Bucură-te, luminătorule care ne-ai arătat lumina cea neapropiată! Bucură-te, căci prin tine lumea s-a luminat! Bucură-te, căci prin tine întunericul s-a desfiinţat! Bucură-te, Gavriil, înger al darului!

Acestea sunt doar câteva rânduri decupate din Acatistul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril...

Dar există multe altele, la fel de sfâşietoare care ar putea – la o adică – să genereze o serie nemaisfârşită de întrebări de genul – cum e posibil ca un muritor, un păcătos, în definitiv, să se adreseze cu atâta aroganţă Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril...?

Ce minte omenească înţelege ce este aia lumina dinaintea luminii sau lumina neapropiată...? Sau cum vine aia „înalt lămuritor al întrupării Cuvântului”?! Ce fel de tainică relaţie se ţese între cel care citeşte şi cel căruia i se citeşte? O fi tupeu la mijloc? O fi prea multă aroganţă? O fi, dimpotrivă, doar încredere în sine sau în îngerul invizibil...?

Deci ce poate fi mai tulburător într-un suflet de om (bistriţean, desigur, ca tot ce ne-nconjoară!:) şi lucid pe deasupra – decât să citească printre şi dincolo de cuvintele unei asemenea misterioase rugăciuni, ca toate rugăciunile, de altfel....?

3070 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2022 Bistrițeanul.ro