Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  51 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Rondul de dimineaţă: ...Blocul mov de pe Crinilor – neterminat şi nesatisfăcut. Deocamdată...!

19/03/2015 09:06:16 Ioana BRADEA  
Aleluia! Lucrările de izolare termică la blocul mov de pe Crinilor sunt pe ultima sută de metri! Comentând şi fluierând după domnişoare, în această dimineaţă, ultimii mohicani, ultimii muncitori îşi strângeau veseli schelele, fără să ştie cum rămâne cu fâşia de bloc rămasă nefinalizată: „Noi decât aici am avut treabă!”

Lucrările ar fi trebuit finalizate, conform plăcuţei amenajate lângă şantierul improvizat, prin februarie, dar câteva zile de întârziere în plus sau în minus nu mai miră pe nimeni în ziua de azi, în Bistriţa de azi... În această dimineaţă, ultimii muncitori – cu un palpabil accent sudist – îşi strângeau ultimele schele, comentând şi fluierând agale după domnişoare.

Dacă ai fi întrebat, prin absurd, „dar ce se întâmplă totuşi cu fâşia aia de bloc rămasă neizolată?” răspunsul ar fi fost inevitabil acelaşi – „Nu ştim! Noi decât aici am avut treabă! Şi-acum am terminat! Dar facebook nu aveţi cumva? Sau măcar un număr de telefon...?!

Un reprezentat al firmei SC Dimex-2000 Company, care s-a ocupat de această lucrare, ne-a explicat că situaţia nu va rămâne totuşi aşa, cumva-cumva trebuie finalizată şi porţiunea rămasă deocamdată neterminată. Ei ar fi vrut să izoleze blocul şi acolo, însă proprietarul terasei, domnul Sigartău, nu a fost de acord să demonteze acoperişul de sticlă al terasei, pentru a se putea instala schelele... aşa că nici muncitorii nu au avut cum să lucreze la acea porţiune.

(Zadarnic am încercat noi să-l căutăm pe domnul Sigartău... La acea oră a dimineţii nu a fost de găsit pe nicăieri şi nici cei de la firmele din preajmă n-au ştiu să ne ofere prea multe detalii...)

Cert este totuşi că şi în spatele blocului, unde nu ar fi fost nevoie de schele, movul lipseşte pe o anumită porţiune, astfel încât – deja celebrul bloc de pe Crinilor a rămas - cel puţin deocamdată - cu fragmente care să-i amintească de vechea înfăţişare.

Orişicât,  nu este un caz singular. Şi pe Năsăudului o secvenţă sau un pătrăţel de bloc a ţinut cu dinţii de vechea culoare şi, în final, a şi câştigat: muncitorii au polecat, schelele au fost strânse iar pietonii care îndrăznesc să-şi ridice privirile mai sus de zebră au ocazia să admire noul şi vechiul – clasicul şi contemporanul – ceauşismul şi post-tranziţia la un loc. În acelaşi timp. Într-o strânsă şi impecabilă îmbrăţişare...

4526 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2021 Bistrițeanul.ro