Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  34 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Rondul de dimineață: Dacă timpul ar avea frunze – strașnică toamnă...!

03/10/2014 09:19:10 Ioana BRADEA  
A început campania electorală și paisprezece Feți-Frumoși și-au ascuțit deja paloșele: stau la pândă, gata de atac! În semn de respect, cu această ocazie, până și frunzele copacilor din Bistrița s-au prăbușit la pământ: unele îngălbenite de spaimă, altele roșii de rușine, celealte îmbibate de ploaia mocănească și insistentă de ieri...

În semn de respect pentru vacanța parlamentară care a început, când toate celelalte vacanțe s-au sfârșit de mult – în semn de protest față de campania electorală care a început azi, deși parcă toată lumea avea senzația că parcă ar fi început de când lumea – în semn de admirație față de cei 14 candidați înșirați ca mărgelele pe ață, toți gata să se sacrifice pentru țară și popor cu un mandat de președinte – la Bistrița a venit toamna!

A venit toamna, acoperiți-vă inima cu ceva, au chelit copacii și mii (sau să fi fost zeci de mii?!) de frunze s-au prăbușit ostenite pe trotuarele umede ale Bistriței.

Roșiatice, verzui palid, rușinate, îngălbenite de spaimă, bine ruginite sau presimțind ele în nervuri că urmează o campanie plină de acuzații, șmenuri, ipocrizii, șușanale, minciuni și promisiuni deșarte – frunzele copacilor bistrițeni au schițat și ele în felul lor, pe limba lor, o idee: Atenție, oameni buni, atenție la vorbele lui Paler: ...bătrâneţea începe ca toamna. Cu melancolii, cu umbre care se lungesc, cu reverii şi doruri vagi...!

Frunze peste tot de călcat în picioare...

2084 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2022 Bistrițeanul.ro