Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  101 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Rondul de dimineaţă:  Nu reuşim să salvăm Pădurea Codrişor, darmite Roşia Montana...!?

15/09/2013 10:05:53 Ioana BRADEA  
Se încing spiritele în problema Roşiei Montane: în capitală se adună zilnic sute de protestatari, în Piaţa Universităţii, Mircea Badea îşi destramă prietenia de zeci de ani cu Oreste, iar comentatorii se răţoiesc la noi şi ne acuză că suntem cumpăraţi cu aur canadian. Şi ce face Keyser Soze în aceste momente dramatice...?

Un comunicat sosit ieri pe adresa redacţiei – anunţa o nouă mobilizare globală, pentru a-i salva cu orice preţ pe cei care nu vor să fie salvaţi şi care se baricadează în mine, protestând astfel (vorba unui blogger de succes) că nu li se oferă loc de muncă în propria ogradă, în ciuda faptului că în mii de alte comunităţi sărăcăcioase româneşti – atunci când oamenii nu şi-au mai găsit de muncă la ei în sat, au plecat spre alte zări de soare & bani pline...

După o săptămână în care politicienii au demostrat că nu sunt în stare să ia o decizie fermă bazată pe informaţie şi pe o evaluare corectă a consecinţelor proiectului de exploatarea a aurului de la Roşia Montană de către Roşia Montană Gold Corporation, fiind subordonaţi fie unor jocuri politice, fie intereselor financiare ale companiilor, oamenii vor ieşi din nou în stradă, mai mulţi, mai hotărâţi. 15 septembrie este o nouă zi de mobilizare globală!” scriu cei care au trimis comunicatul.

Spre finalul mailului apare şi lista oraşelor în care se va protesta duminică, 15 septembrie – listă pe care o parcurgem cu grijă, pentru a afla de la ce oră şi unde anume vor protesta şi bistriţenii – cum au făcut-o acum două săptămâni...:

Bucureşti (15 septembrie, Piaţa Universităţii, la Statui, ora 19), Alba Iulia (15 septembrie, în fața Cinematografului Dacia, ora 17), Cluj (15 septembrie, Piaţa Unirii, ora 17) Iași (15 septembrie: Piața Unirii, 17), Craiova (Piața Mihai Viteazu, ora  17:00), Suceava (în fața Prefecturii, ora  17.00), Buzău (Parcul Crâng - Piața Dacia, ora 17.00), Baia Mare (Statuia Ostaşului Român, ora  17.00), Piatra-Neamţ (Teatrul Naţional, 17.00), Constanţa (în faţa Prefecturii, 17.00), Galaţi (la Prefectură şi Marş către Faleză), Timişoara (Piaţa Operei, ora  17.00), Târgu Mureş (Ceasul cu Flori, ora 17.00), Botoşani (La Muzeu, ora 17), Satu Mare (Piaţa 25 octombrie, ora 17.00), Aiud (în faţa Primăriei, ora 17), Sfântu Gheorghe (15 septembrie, ora 17) Oradea (Piaţa Unirii, ora 18), Braşov (în faţa Prefecturii, ora 17), Turda (15 septembrie, ora 18), Bacău (Piaţa Tricolorului, ora 17), Odorheiu Secuiesc (15 septembrie, ora 17).

De asemenea, s-au anunţat proteste la Budapesta, Londra, New Nork, Berlin, Amsterdam, Munchen, Atena, Bonn, Milano, Hamburg, Chicago, Seattle, Los Angeles, Montreal, Luxemburg, Helsinki,  Praga, Paris, Toronto, Cleveland, Zurich, Nicosia, Koln, Stockholm, Viena, Copenhaga, Brno, Pittsburgh, Oslo, Ljubljana şi Edinburgh…

Bistriţa – nicăieri...!

Ok, acum două săptămâni nu s-au strâns lângă Biserica Evanghelică decât vreo 40 de protestatari... Dar numărul nu contează – s-au rezolvat, în trecut, cauze la fel de nobile, cu protestatari puţini însă hotărâţi...! Deci ce s-o fi întâmplat în sufletul lor în cele două săptămâni? De ce au fost şterşi de pe listă...? Nu mai cred în lupta de stradă sau în finalitatea protestului lor...?

Dar ce face Keyser Soze în asemenea momente dramatice...? Keyser Soze se dă în bărci şi împarte lumea în „mă pui de slugă”, „mă apucatule” „tu prună” – în timp ce o ţară întreagă aşteaptă să pună el umărul şi să organizeze mişcarea de rezistenţă din Bistriţa...! Eeeei...!

 

Sursă şi foto:  www.rosiamontana.org

4741 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2022 Bistrițeanul.ro