Volumul care cuprinde cele mai recente studii istorice si arheologice referitoare la Bistrita, imprejurimile sale si alte subiecte de interes mai larg a ajuns la numarul 25.
Cei ce vor sa afle cine au fost directorii Gimnaziului Evanghelic din Bistrita (actualmente Colegiul National Liviu Rebreanu) intre anii 1919 – 1944 sau cei care sunt interesati de cazurile de avort din districtul Nasaudului in perioada 1861-1876 dar si cei interesati de presa saseasca bistriteana in anii 1862 – 1876 pot consulta volumul la Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud.
Studiile cuprinse in revista de 360 pagini prezinta si informatii despre capcanele numismatice din Ilisua, cimitirul de incineratie slav de la Soporu de Campie sau metalurgia epocii bronzului in Transilvania.
Istoricul Vasile Duda a prezentat doua brosuri: una dintre ele prezinta vechile locatii ale manastirilor care constituiau prestigiul vechiului oras medievalal Bistritei. Cea de-a doua brosura prezinta valoarea reala a ansamblului arhitectural Sugalete. “Ne-am dorit sa aducem istoria cetatii mai aproape de oameni. Ne-am dorit s-o facem inteleasa de toata lumea, pentru ca, daca ajungem astfel s-o cunoastem vom reusi sa protejam cum se cuvine ce a mai ramas din ea.” a afirmat Vasile Duda.
La eveniment au fost prezenti atat fostul cat si viitorul manager al Muzeului, Silviu Chis si Alexandru Gavrilas. Silviu Chis a remarcat ca stia despre Revista Bistritei inca din studentie si a multumit colectivului de redactie pentru ca i-a acordat spatiu editorial si incredere pentru publicarea unor studii in anii anteriori.