Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  76 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Relaxare, tonifiere şi pregătire pentru o naştere uşoară cu exerciţii pilates doar la Metropolis SPA

09/05/2013 09:08:57 Andreea BOJOR  
Pilates este un program de exerciţii fizice, care combină controlul respiraţiei cu mişcările relaxante. Doar la Metropolis SPA gravidele şi mămicile pot face astfel de exerciţii alături de intructorul Maria Orăşanu. Femeile care ales să participe la astfel de cursuri au parte şi de consiliere pentru a trece cu bine peste sarcină şi peste naştere.

Pilates este o metodă apărută doar de curând la noi în ţară chiar dacp aceasta dateazp de mai bine de 90 de ani şi este foate populară în rândul vedetelor de la Hollywood. Metoda Pilates este predată la noi în oraş din 2009 de către Maria Orăşanu-Negruşa care este un instructor acreditat International în acest domeniu, ea fiind totodată şi Presenter la Convenţiile Internaţionale de Fitness şi Pilates. 

Fiind o metodă care întareşte planşeul pelvin, previne accidentări, îmbunătăţeşte postura, întăreşte articlulaţiile şi ajută şi în controlul greutăţii această este o metodă de mişcare recomandată gravidelor dar şi prospetelor mămici.

 În cardul orelor de Prenatal pe lângă exerciţiile de Pilates, Kegel, exerciţii de relaxare şi de respiraţie. Şi pentru că "să dormi şi să mănânci cât pentru doi" este doar un alt mit detronat participantele beneficiază şi de consiliere nutriţională alături de dr Klauss Geisler dar şi de consiliere psihologicş alături de medicul Anda Madar.

 Medicul Anda Madar participş la curs cu programul "Mamici Fericite" venind cu completarea informaţiilor care au ca scop pregătirea mămicii pentru perioada care urmează. Pentru a putea participa la aceste clase gravidele sa aibă minim 16 săptămâni de sarcină iar sarcina să fie una fără probleme. 

Mămicile active pot participa după naştere şi la programul Mama & Bebe Fitness, unde îşi pot recăpăta energia şi tonusul de dinaintea naşterii alături de bebeluşii lor. 

Mama&Bebe Fitness este un program adresat tuturor proaspetelor mămici care au primit acordul medicului pentru a face astfel de exerciţii. Cele care vor să participe la acest curs trebuie să ştie că este obligatoriu să fi trecut de cele şase săptămâni, în cazul celor care au născut pe cale naturală, şi minim trei luni, în cazul celor care au născut prin cezariană. Pentru bebeluşi nu există o varsta limită, dacă ei au o greutate de minim 12 kg, proaspetele mămici vor executa anumite exercitii cu ei în brate, în caz contrar aceştia se pot juca în aceeaşi încăpere unde este mămica lor, supravegheaţi de o bonă.

 "Cum se desfăşoară antrenamentul? În prima parte a antrenamentului vor fi exerciţii pentru mămici în timp ce bebeluşii se pot juca în apropierea mamei şi a bonei, apoi mămicile vor executa exerciţii de tip "enfant simulation" alături de bebeluşi, şi vom încheia cu streching pentru mămici şi cu un exerciţiu distractiv pentru bebeluşi", a explicat pentru Bistriţeanul.ro instructorul Maria Oraşanu-Negruşa.

Mamele trebuie să ştie că în sala de antrenament sunt toate condiţiile pentru ca micuţii să se simtă cât mai bine şi să fie în siguranţă. De la ţarc, premergătoare, saltele şi până la un spaţiu în care bebeluşii pot fi schimbaţi şi pot fi hrăniţi.

Maria Orăşanu-Negruşa este mamă a doi copii, unul de cinci anişori şi celălalt de doar trei luni, şi susţine că exerciţiile de Pilates sunt extrem de folositoare, ea fiind cel mai bun exemplu deoarece în timpul sarcinii a mers la serviciu până în ziua dinaintea naşterii şi a revenit după doar 10 zile la un program redus de 2 ore pe zi. 

Faptul că este o mamică activă a ajutat-o să nască natural şi fără peridurală alaturi de dr Lucian Colţa şi de asemenea să îşi reintre în forma în doar 3 luni după naştere chiar dacă încă alaptează. Instructorul Maria Orăşanu-Negrusa alături de soţul ei Cristi Negruşa, şi el tot instructor cu vechime în fitness, încurajează mişcarea şi susţin că sănătatea se menţine prin sport şi gândire pozitivă. 

Aceasta mai explică şi că este important ca părinţii să îşi încurajeze copiii încă de mici să facă sport, sedentarismul fiind un lucru care nu atrage după sine decât lucruri negative.

Femeile care sunt interesate de cele două cursuri îşi pot face un abonament de opt şedinţe, valabil 40 de zile care costă 150 de lei. Astfel de abonamente se pot face direct la Metropolis SPA, aflat în incinta hotelului cu acelaşi nume.

6489 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro