Dacă în urmă cu un an, după ce au fost desfiinţate posturile comunale, poliţiştii care munceau în acestea şi-au luat familiile şi s-au mutat în localităţile în care au fost detaşaţi, acum trebuie să-şi facă din nou bagajele şi să se mute! Şi asta pentru că posturile comunale au fost reînfiinţate, iar mulţi dintre ei şi-au reluat posturile.
Planurile de acasă nu se potrivesc cu cele din târg! Este o veche vorbă românească care s-a dovedit a fi adevărată şi în cazul desfiinţării posturile comunale. În urmă cu un an, marii şefi din Ministerul Administraţiei şi Internelor, se „băteau cu pumnii în piept” că se doreşte desfiinţează posturile comunale pentru a fi făcute economii la bugetul de stat şi pentru a scădea rata infracţionalităţii la nivel de ţară. După aproape un an s-a tras linie şi s-a constatat că nici nu s-au făcut economii la buget, nici nu au scăzut infracţiunile. Aşa că au revenit la vechea practică, iar posturile comunale au fost reinfiinţate.
Reînfiinţarea posturilor comunale s-a făcut de la începutul acestei luni! Sediile au rămas aceleaşi, autovehiculele au fost aduse din nou în comunele în care au fost înainte, iar cu poliţiştii se întâmplă la fel: majoritatea dintre ei revin pe vechiile posturi, posturi care le-au pierdut în urmă cu un an fiindcă au fost detaşaţi în alte localităţi. Problema este că mulţi dintre ei, anul trecut, şi-au luat familiile şi s-au mutat în localităţile în care au primit post. Acum însă, din nou trebuie să-şi facă bagajele şi să se mute înapoi, pentru a nu fi nevoiţi să facă naveta...
„Într-adevăr unii dintre poliţişti trebuie să se mute înapoi pentru a nu face naveta. Nu am în faţă în acest moment o statistică prin care să prezint numărul exact al poliţiştilor care trebuie să facă acest lucru. Noi vrem ca poliţiştii să locuiască în comuna în care se lucrează”, a declarat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă adj.şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, comisar şef. Liviu Olariu.
Cele şapte secţii de poliţie care au fost înfiinţate anul trecut vor rămâne şi vor fi înfiinţate celelalte 58 de posturi comunale. De menţionat este faptul că pe parcursul acestui an, când posturile comunale au fost desfiinţate, la fiecare sediul exista câte un poliţist de proximitate, iar alţi oameni ai legii patrulau zi şi noapte pentru a fi evitate comiterea infracţiunilor.