Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  59 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Regele Usturoi... la curtea Contelui Dracula

10/09/2013 10:42:21  
Usturoiul verde, de primăvară este cunoscut ca medicament minune, fiind o adevărată farmacie.

Usturoiul este o legumă încărcată cu vitamine care deţin recordul binefacerii: A, B1, B2, C, iar proprietăţile nutritive sunt marcate de prezenţa unor substanţe minerale utile: brom, cobalt, iod, magneziu, siliciu, zinc, fosfor, sulf, potasiu şi calciu.

Constructorii de piramide din Egiptul Antic consumau usturoi pentru prevenirea bolilor contagioase, fiind recomandat pentru tratarea a peste şaizeci de boli, în special hipertensiune şi obezitate.

Legiunile romane foloseau usturoi în alimentaţie, usturoiul având multiple calităţi terapeutice şi o serie de efecte benefice pentru organismul uman: buna funcţionare a sistemului cardiovascular, a procesului de digestiei şi protecţie faţă de agenţii cancerigeni. Introducerea cu regularitate a usturoiului în alimentaţie contribuie la asigurarea bunei funcţionări a organelor tubului digestiv, la consolidarea rezistenţei faţă de agresiuni microbiene şi virotice, la regenerarea dermei şi la menţinerea tenului frumos. 

Datorita celor două sute de substanţe active şi a celor şaptezeci de compuşi cu sulf pe care îi conţine, usturoiul tratează boli cronice. Principalul component activ al usturoiului este alicina, substanţă cu un puternic efect antibiotic. Prin conţinutul de seleniu, are efecte asupra aparatului cardiovascular prin combaterea tahicardiei şi a spasmelor arterelor coronare răspunzătoare de producerea crizelor de angină şi a infarctului miocardic, îmbunătăţind performanţa cardiacă. Usturoiul previne formarea cheagurilor şi a trombozei arteriale, fiind vermcid, fortifiant, laxativ, diuretic, antiseptic, bactericid, expectorant, febrifug, tonic muscular, hipotensor, antireumatismal, antiasmatic, detoxifiant, sudorific, antihelmintic, anticancerigen şi afrodiziac.

Utilizarea regulată a usturoiului în alimentaţie constituie o metoda de profilaxie şi tratament a arterosclerozei.

Usturoiul reduce nivelul lipoproteinelor cu densitate mică răspunzătoare de formarea ateroamelor şi sporeşte cantitatea de lipoproteine cu densitate crescută, care protejează de arteroscleroză.

Efectele vasodilatatoare ale usturoiului se manifesta la nivelul arterelor periferice, ceea ce poate ameliora durerile de cap. Usturoiul este util în unele pneumopatii, în tratamentul virozelor, bronşitelor, traheitelor, accelerând epitelizarea şi vindecarea rănilor. Persoanele care consumă usturoi frecvent prezintă risc foarte scăzut de cancer gastric, de piele sau de colon.

Usturoiul este foarte eficace în caz de tenie şi ca leac împotriva căderii părului, iar fumătorii înrăiţi care consumă zilnic usturoi sunt mai puţin expuşi la cancer pulmonar, tot alicina fiind cea care înlătură efectele negative.

Uleiul de usturoi poate încetini fenomenul de scădere a numărului leucocitelor din sânge provocat de chimioterapie şi radioterapie, tratamente utilizate pentru eliminarea tumorilor canceroase, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani. Rezultatele acestui studiu, realizat pe şoareci, arată că uleiul de usturoi poate constitui un tratament complementar bun în cazul chimioterapiei şi radioterapiei.

Principiul chimioterapiei este de a distruge celulele suşă care, în interiorul tumorii, sunt singurele capabile să se reproducă nedefinit. Toate medicamentele anticancer folosite în chimioterapie au o toxicitate mai mare sau mai mică, putând afecta formula sangvină, pielea, părul sau alte organe. În funcţie de boală sau de stadiul acesteia, chimioterapia poate fi curativă, adică să aibă ca finalitate vindecarea organului bolnav, sau complementară actului chirurgical sau radioterapiei.

Radioterapia constă în utilizarea radiaţiilor ionizante în tratamentul anumitor boli, îndeosebi al cancerelor.

Usturoiul are numeroase efecte benefice asupra organismului, fiind utilizat de sute de ani pentru vindecarea unui număr mare de boli, de la răceală şi afecţiuni respiratorii la ciumă.

Potrivit unor studii anterioare, uleiul de usturoi are capacitatea de a repara ţesuturile cardiace şi de a stopa evoluţia tumorilor.

Tonifiant şi antiseptic, antibiotic natural, diuretic, usturoiul are capacităţi anticoagulante şi este bun, printre altele, şi în cazul bolilor de ficat şi biliare.

Noul studiu a fost publicat în Journal of Food Science, al Institute of Food Technologists. British journal of Cancer a publicat în 2004 un studiu denumit ,,Consumul de ceapă şi usturoi, o problemă de viaţă şi de moarte”.

Studiul a urmărit 238 de pacienţi cu cancer de prostată şi 471 de bărbaţi sănătoşi.

S-a descoperit că bărbaţii care consumau peste 10 grame pe zi de ceapă sau usturoi aveau un risc mai mic de cancer de prostată decât cei care consumau mai puţin de 2,2 grame.

I.S.

1945 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro