Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  31 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015RECORD: Monede de argint, descoperite într-o pădure de lângă Bistriţa!

23/08/2017 11:47:44 Ioana BRADEA  
„În weekend-ul trecut am reuşit să dobor propriul record!”, anunţă Daniel Georgiu, un pasionat căutător de metale şi nu numai. Tânărul, IT-ist la o firmă din oraş, îşi petrece timpul liber în compania detectoarelor de metale, descoperind, de-a lungul timpului, o mulţime de obiecte foarte valoroase. Zilele trecute a dat din nou lovitura:

În weekend-ul trecut am reuşit să dobor propriul record la numărul de monede găsite într-o sesiune de detecţie. Un număr de 13 monede de 1 Kreutzer într-o stare avansată de degradare, dar pe câteva se poate observa anul 1863. Am mai găsit 2 monede interbelice de 20 Lei şi „bun pentru un leu” din perioada 1940-1947, de asemnea într-o stare avansată de degradare, 2 monede mai actuale 1.000 lei din 2000 şi 5 bani din perioada comunistă” – anunţă Daniel Georgiu pe blogul său, holland.ro.

„Cireaşa de pe tort” o reprezintă, însă, 2 monede de argint din perioada 1868 şi 1869, anul naşterii teologului evanghelic sas, filolog, membru de onoare al Academiei Române – Gustav Oswald Kisch, întemeietorul Şcolii Germaniştilor Bistrițeni Nösner Germanistenschule.

Este vorba despre o monedă de 20 Krajczar 1869 „magyar kiraly valto penz” în stare bună, având o greutate de 2,66 grame, puritate argint de 500, emisă de monetaria Ungaria – Kremnitz (B,K.K.B.), o monedă denominată la finele anului 1894 şi o monedă de 10 Krajczar 1868 „magyar kiraly valto penz” în greutate de 1.66 grame, din argint de puritate 400, o monedă denominată la finele anului 1896.

Monedele au fost găsite într-o pădure în apropiere de Bistriţa”, mai povesteşte Daniel Georgiu, adăugând că moneda de 10 crăiţari a fost găsită alături de alte 3 monede de 1 crăiţar, în aceaşi groapă, lângă un drum actual din mijlocul pădurii, restul monedelor fiind împrăştiate pe o rază de un kilometru, în toată pădurea. Pentru a nu afecta patina monedelor, Daniel Georgiu le-a curăţat uşor, doar cu apă.

Am mai găsit, în zonă, un nasture mai ciudat, vârfuri de gloanţe de diverse calibre şi un tub de cartuş provenind de la o puşcă cu repetiție «Lebel», model 1886...”, a mai precizate Daniel Georgiu.

Despre celelalte descoperiri ale lui Daniel Georgiu puteţi reciti accesând linkurile de mai jos:

FOTO: Descoperire SENZAŢIONALĂ în apropiere de Bistriţa!

FOTO: Descoperire extraordinară la 10 kilometri de Bistriţa!

O plăcuță de câini din 1890 găsită lângă Bistrița, prezentată într-o revistă americană dedicată căutătorilor de metale 

O sabie scurtă ce se presupune că ar fi de pe vremea dacilor a fost găsită aproape de Beclean 

Un topor din Epoca Bronzului a fost descoperit de un IT-ist lângă Bistrița

SURPRIZĂ de proporţii! A fost descoperit un sigiliu al oraşului Bistriţa cu un cap de struţ datând din secolele XIV–XV

10774 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2023 Bistrițeanul.ro