Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  35 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Recepții și lucrări de anvergură la Budacu de Jos în 2014!

31/01/2014 13:28:52 Iulia STUPINEAN  
Finalizarea bazei sportive multifuncționale la Jelna, recepția lucrărilor de alimentare cu apă la Budacu de Jos și Buduș, amenajarea unui parc de relaxare și a unui Centru de Informare Turistică pe bani europeni dar și achiziționarea unui autobuz pentru transportul elevilor! Sunt investiții importante care se anunță în 2014 la Budacu de Jos.

Anul 2014 vine la Budacul de Jos cu o serie de investiții importante pentru comună și localnicii ei. Potrivit primarului Florin-Sandu Simionca, pe parcursul acestui an va avea loc recepția bazei sportive multifuncționale din localitatea Jelna, se vor finaliza lucrările de alimentare cu apă a localităților Budacu de Jos și Buduș, se va achiziționa un autobuz pentru transportul elevilor și vor începe lucrările de implementare a două proiecte importante susținute din europene nerambursabile.

Primul dintre aceste obiective prevede amenajarea unui parc de relaxare în localitatea Jelna, în imediata apropiere a Bisericii Evanghelice - monument istoric care se vrea restaurat și conservat. Investiția se derulează prin intermediul Grupului de Acțiune Locală ( GAL) Bârgău – Călimani, printr-un proiect accesat de administrația locală pe Măsura 322 (privind renovarea și dezvoltarea satelor) în valoare de 40.000 de euro (plus TVA). Conform proiectului întocmit, parcul de la Jelna va fi înființat pe un teren de 48 de ari aflat pe domeniul public și va fi amenajat cu spații verzi, arbori, bănci, fântână arteziană, spații de joacă pentru copii, spații de relaxare pentru mămici, tătici și bunici.

“Amenajarea acestui parc în localitatea Jelna va pune în valoare obiectivele turistice din imediata apropiere, cum este Biserica Evanghelică care datează din secolul al XV-lea și care se află pe lista monumentelor istorice. Un obiectiv la care sașii vin de multe ori în vizită”, spune primarul Florin-Sandu Simionca.

O altă investiție în valoare de 280.000 de euro este și cea cu privire la realizarea unui Centru de Informare Turistică în localitatea Jelna, prin intermediul unui proiect accesat pe Măsura 313, privind încurajarea activităților turistice în zonă. Termenul de finalizare a acestui obiectiv este de 6 luni de la debutul lucrărilor.

Foto: Arhivă

5191 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro