Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  95 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Reacţie "De Crăciun fii mai bun" la Uriu: Am înțeles Crăciun fericit! Dar ăsta-i prea fericit!

22/12/2014 20:25:52 Andreea BOJOR  
Emoţii mari şi multă bucurie astăzi pentru voluntarii campaniei "De Crăciun fii mai bun"! Fericirea de pe chipul celor care au primit daruri în prag de sărbători nu poate fi descrisă în cuvinte, iar mulţumirea celor care au muncit pentru ca totul să iasă bine este maximă. Cei vizitaţi de voluntarii campaniei vor avea sărbători fericite.

Ziua a început cât se poate de energic, iar voluntarii au încărcat în maşini pachetele pregătite pentru zeci de familii sărmane din întreg judeţul. Odată încărcaţi şi cu toate pregătite am pornit la drum, hotărâţi să fim mesagerii Moşului măcar pentru o zi.

Prima oprire a fost direct la Uriu, la fraţii Coşergar, cei șase copii care se întrețin singuri și între care cel mai mic nu are decât doi ani. I-am găsit acasă pe toţi, bucuroşi că de dimineaţă primiseră un porc de la un domn din Sânmihaiu de Câmpie - domnul Buta, care, impresionat după ce auzise la Radio Someș despre drama lor, le-a oferit un porc de Crăciun, iar preparatele pe care le vor pregăti îi vor scoate din iarnă sătui.

Surpriza a fost mare pentru orfanii din Uriu și când au văzut că darurile nu mai contenesc și în curte au intrat donaţiile adunate tot pentru ei în campania "De Crăciun fii mai bun": un televizor, o maşină de spălat, aragaz, o butelie, un telefon, dar şi 1001 lei (fix - marea parte - 700 lei din donațiile tinerilor din Haita Bistrițeană).

Şi acestea nu au fost singurele daruri care le vor face sărbătorile frumoase celor şase fraţi. Haine, încălţăminte, jucării, dulciuri şi alimente - de toate au găsit în pachetele primite. Fraţii Coşergar au fost atat de impresionaţi de ceea ce au primit încât nu au scos niciun cuvânt cât timp voluntarii au fost la ei, fiind parcă încremeniți de atâtă bunătate revărsată peste ei.

După plecarea noastră, Sergiu - băiatul cel mare - i-a spus Manuelei Pop (cea care se ocupă de programele sociale ale Mănăstirii Nușeni) și-i are de câteva luni în grijă, că: Doamnă, am înțeles să fii fericit de Crăciun! Dar noi acum suntem prea fericiți!

A doua oprire a voluntarilor a fost la Braniştea, unde Sebi, un băiat extrem de cuminte şi inteligent, şi-a dorit foarte mult de la Moş Crăciun o tabletă. Copilul a primit tableta mult visată, dar şi un joc cu maşini de curse care pur şi simplu l-a fascinat că aproape a uitat de tabletă.

La Beclean l-am întâlnit pe Vlăduţ, un puşti de şapte ani crescut doar de bunică. Femeia se descurcă greu din pensia de 470 de lei şi nu i-a putut cumpăra nepotului o bicicletă, însă Moşul a aflat că băiatul e cuminte şi i-a trimis una. Imediat ce şi-a primit bicicleta copilul a sărit în sus de bucurie şi i-a cerut bunicii voie ”să se dea o tură".

La Şintereag am oprit la trei familii, una dintre ele cu un copil foarte bolnav. Doru are 18 ani şi suferă de tetrapareză spastică, iar mama lui trebuie să fie permanent cu el. Tatăl bolnav de cancer la stomac a fost de curând operat şi nu poate munci. Familia se descurcă foarte greu mai ales că sora lui Doru, o tânără de 24 de ani, a divorţat recent şi are în grijă trei fetiţe. Familia Gavrilaş s-a bucurat enorm de cadourile primite şi le transmit tuturor celor care au ajutat multă sănătate şi fericire.

Tot la Şintereag am vizitat o mamă care creşte singură cinci copii. Femeia ne-a povestit că a divorţat de soţ şi că acum locuieşte la Şintereag la o fundaţie pentru că nu vrea ca micuţii ei să ajungă la casa de copii. E tristă că nu are bani să le ofere tot ce trebuie, dar spune că Dumnezeu o ajută să îşi ţină puii lângă ea.

Tot la aceeaşi fundaţie locuiesc şi patru tineri care au fost la Casa de copii din Beclean. Nu i-am găsit astăzi acasă însă le-am lăsat darurile la cei cu care împart spaţiile de cazare de la fundaţie şi care ne-au asigurat că vor ajunge acolo unde trebuie.

Familia Morar din Şieu Sfântu a mai fost vizitată şi anul trecut de voluntarii campaniei "De Crăciun fii mai bun". Bucuroşi că le trecem pragul din nou, copiii familiei ne anunţă că mai au o surioară care are doar zece zile. Într-o cămăruţă de doar câţiva metri pătraţi locuiesc cinci copii, părinţii şi un bunic. Sunt săraci, dar curaţi şi au fost foarte fericiţi că au primit jucării şi alimente. Tot ei ne-au spus, timid și rugători, că mai cunosc o familie sărmană şi s-ar bucura să le dăm și lor ceva... Ne-au condus până la casa unde locuieşte familia respectivă, unde voluntarii au lăsat pachete cu alimente şi speră că vor mai ajunge în următoarele zile.

Ultima oprire a fost la familia Câmpan care a rămas în urmă cu aproape o lună fără casă în urma unui incendiu. Acum locuiesc într-o bucărătie de vară şi lipsurile sunt mari, dar au primit alimente, îmbrăcăminte şi cele trei fetiţe, Paula, Lorena şi Amalia vor avea păpuşi şi jucării de pluş cu care să se joace. Mama fetelor ne-a povestit bucuroasă că în urmă cu câteva zile au fost vizitaţi de un domn care le-a adus alimente şi care în următoarea zi a venit şi le-a adus o uşă de termopan pentru a o înlocui pe cea veche prin care intra frigul.

Bucuria din ochii celor pe care i-am vizitat astăzi ne arată încă o dată că orice ajutor, cât de mic ar fi, pentru unii înseamnă mult.

"De Crăciun fii mai bun" înseamnă muncă în echipă, dăruire şi dragoste. Am reuşit împreună să facem fericiţi zeci de oameni care nu sperau că vor avea sărbători liniştite. Suntem mulţumiţi şi mulţumim celor care ne-au sprijinit pentru că acum copiii pe care i-am vizitat ştiu că Moşul nu i-a uitat şi mamele lor au ce să le pună pe masă. 

4451 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro