Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  11 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Răzvan Cerceja, directorul ADI Turism: Încă un pas și Colibița va fi stațiune turistică!

03/10/2016 09:36:53 Claudia ANDRON  
După ani de zile în care documentația a zăcut prin sertare, Colibița este la un pas de a fi declarată stațiune turistică. Importanța este majoră, având în vedere că este singura șansă de a atrage finanțări europene care să permită dezvoltarea zonei, luată cu asalt de turiști în ultimii ani, dar încă nepregătită să-i primească.

La câteva luni după ce a preluat funcția de director al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Turism, Răzvan Cerceja a reușit să facă mai bună comunicarea între autoritățile locale, județene și cei din București, iar acum Colibița este la un pas de a fi declarată stațiune turistică. Ani de zile, documentația pentru declararea Colibiței stațiune turistică a zăcut prin sertarele din București și, când nimeni nu mai credea că se va întâmpla minunea, comisia de avizare a ajuns la Colibița și a verificat în teren dacă zona întrunește elementele pentru a fi declarată stațiune turistică.

„În data de 30 septembrie 2016, comisia de evaluare a stațiunilor turistice din cadrul Autorității Naționale pentru Turism a verificat la fața locului existența elementelor obligatorii pentru ca localitatea Colibița să fie declarată stațiune turistică de interes local. Comisia a apreciat eforturile făcute de către Primăria Bistrița-Bârgăului, Consiliul Județean și operatorii turistici locali pentru a îndeplini condițiile necesare atribuirii statutului de stațiune turistică pentru Colibița. Pe baza avizului favorabil al comisiei, președintele Agenției Naționale pentru Turism va emite un ordin care, împreună cu documentația depusă de către autoritățile locale, va sta la baza hotărârii de Guvern prin care Colibița va deveni stațiune turisitică de interes local. Am fost informați că, până la sfârșitul mandatului actualului guvern, Colibița va deveni stațiune turistică. Declararea unei localități ca stațiune turistică de interes local va permite desfășurarea unui turism durabil, reglementat, care va avea în centrul atenției turistul. Pentru localnici vor exista mult mai multe oportunități economice prin apariția de noi locuri de muncă și posibilitatea de a demara afaceri în domeniul serviciilor pentru turiști” - a declarat Răzvan Cerceja pentru Bistrițeanul.ro.

După declararea Colibiței stațiune turistică de interes local se vor putea accesa inclusiv fonduri europene pentru dezvoltarea zonei, fiind singura linie de finanțare din zona turismului.

Colibița mai are nevoie încă de foarte multe pentru a face față valului de turiști care au luat-o cu asalt în ultimii ani. Pe lângă dezvoltarea capacității de cazare, mai e nevoie de investiții în restaurante și terase unde să se poată lua masa, la această oră capacitatea de servire a mesei fiind foarte mică în Colibița, ceea ce îi face pe turiști înfometați și nemulțumiți.

Și la capitolul agrement mai e mult de lucru în Colibița. Deja sunt câțiva ani de când Consiliul Județean încearcă să cumpere teren cu deschidere la lac pentru a permite accesul la lac turiștilor dintr-o zonă publică după ce majoritatea malurilor au fost închise de cei cu proprietăți pe maluri. Deocamdată nu s-a căzut la nicio înțelegere clară, deși negocieri au avut loc.

8907 vizualizari


loading...

Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2020 Bistrițeanul.ro