Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  59 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Răsturnare de situație: Bărbatul din Spermezeu acuzat de tentativă de omor are șanse să fie eliberat în câteva zile

02/02/2018 11:38:07 Flavia DANCIU  
Grigore Căienar a ajuns ieri în Belgia, fiind sigur că va sta după gratii pentru următorii ani. Vestea bună a sosit însă: sunt șanse maxime să fie eliberat mai repede decât îndrăznea să viseze. Chiar săptămâna viitoare ar putea veni acasă, însoțit de primarul comunei Spermezeu.

În 22 ianuarie, polițiștii l-au luat de acasă pe Grigore Căienar, l-au dus la Curtea de apel Cluj, unde a primit sentința de a sta 30 de zile în arest, până când vin organele competente belgiene după el. Motivul? Pe numele său era emis mandat de arestare, fiind acuzat de tentativă de omor, deoarece în urmă cu aproape 3 ani, în timp ce era în Belgia, și-a apărat viața cu un cuțit, fiind atacat de doi moldoveni.

Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI , AICI și AICI.

Deși ieri bărbatul a ajuns în Belgia și a fost încarcerat, sunt promisiuni că în câteva zile va fi eliberat.

Mă ocup îndeaproape de acest caz, fiind din comuna noastră. Și am tot căutat soluții. Apoi, mulțumesc că m-a luminat Cel de Sus și mi-am amintit că primarul comunei Zemst din Belgia, comună înfrățită cu Spermezeu, este avocat. Și nu orice fel de avocat. E președintele unei case de avocatură. Un nume mare acolo. Așa că am luat legătura cu el, i-am explicat cum stau lucrurile și ieri m-a sunat să îmi spună că Grigore va fi eliberat în câteva zile, că se poate face recursul și în lipsa lui. I-am explicat că Grigore era deja în drum spre București, unde îl așteptau polițiștii belgieni. A încercat să îi sune pe polițiști, dar au zis ca nu au cum să nu îl preia, acest lucru fiind de competența Curții de Apel” a explicat pentru Bistrițeanul.ro, primarul comunei Spermezeu, Sorin Hognogi.

Acesta a mai spus reporterilor că primarul avocat din Belgia a asigurat că Grigore Căienar va fi eliberat deoarece a fost judecat în lipsă. De aceea, va fi pus în libertate și se va redeschide procesul, pentru a avea și el dreptul să se apere, nefiind singurul caz în care lucrurile s-au întâmplat așa.

Bart Coopman a și înaintat foaia de recurs către Curtea de Apel din Bruxelles și a asigurat că e vorba doar de câteva zile până când Grigore Căienar va fi din nou liber.

Duminică voi pleca spre Belgia și luni mă voi întâlni cu avocatul. Vom discuta despre recurs, despre proceduri și despre cât ar trebui să plătească familia lui Grigore ca acesta să beneficieze de serviciile lui de avocat. Dacă lucrurile se mișcă așa de repede precum îmi spunea mie primarul, atunci sunt șanse ca marți când mă întorc în țară să îl aduc eu pe Grigore cu mine”, a mai completat Sorin Hognogi.

Tot ce mai trebuie să se întâmple este ca recursul deja înaintat să fie aprobat de Curtea de Apel.

Primarul comunei Spermezeu spunea că dacă și-ar fi amintit mai repede de primarul din Zemst, și nu ar fi ascultat de avocații români, care spuneau că nu se poate face recurs decât după ce ajunge în Belgia, Căienar nici nu ar mai fi părăsit țara. 

Vă dați seama că e vorba de 5 copii. E o familie de la noi din comună. Nu poți sta nepăsător. Biserica din care fac parte a început să se mobilizeze și să îi ajute. Eu am reușit să vorbesc cu primarul din Zemst și să sperăm că în cel mai scurt timp Grigore va fi acasă și apoi să aibă dreptul să se apere în instanță, așa cum trebuie. Toți avem greșeli, trecut, dar e vorba de 5 copii. La așa ceva nu poți sta indiferent”, a conchis Sorin Hognogi.

2723 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro