Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  250 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Punct final la recepția Centrului Vechi: Se refac trecerile pietruite din trei zone și mobilierul atacat de rugină!

14/01/2016 10:32:12 Raluca NECHITI  
Pietrele montate pentru a evidenția traseul Axelor pe strada Nicolae Titulescu, Piața Mică și pe Vasile Alecsandri trebuie refăcute în totalitate – a decis municipalitatea după două zile de analiză în teren a lucrărilor făcute cu 10 milioane de euro în Centrul Istoric al Bistriței.

Timp de două zile, comisia de recepție a analizat modul în care a fost realizată lucrarea de construire a celor trei Axe Turistice, în frunte cu primarul Bistriței - Ovidiu Crețu, cei aproximativ 20 de membri au parcurs toate traseele celor trei axe istorice și au analizat modul în care grupul de firme care a câștigat licitația de reabilitare a centrului istoric și-a făcut treaba.

„Am luat piatră de piatră cum se spune, verificând calitatea lucrărilor. La modul general suntem mulțumiți de lucrarea care a fost făcută dar, în special datorită faptului că unele lucrări au fost realizate în ultima perioadă a anului, când a fost prea frig și a înghețat, lucrarea nu a rezistat la probele practice. Probleme avem acolo unde mașinile trec pe drum și pot nominaliza strada Nicolae Titulescu, Vasile Alecsandri și Albert Berger, zona Piețișor – aici pietrele s-au mișcat și firma trebuie să refacă lucrările. În anexa pe care am făcut-o și în care sunt trecute lucrările cu probleme, este prevăzută rostuirea peste tot, că nu este numai o zonă ici colo, ei trebuie să refacă peste tot unde rosturile nu sunt în regulă. A doua problemă generală este că elementele de mobilier din fontă, care au urme de rugină trebuie curățate, vopseaua dată jos, sablată, curățată și revopsită. Trebuie să îndrepte și coșurile de gunoi și așa mai departe... Lucrările acestea, mă refer la cele în piatră, nu pot fi realizate în perioada aceasta pentru că dacă le fac, vor ține tot așa, trei zile. Și atunci am acceptat ca termenul de finalizare al lucrărilor să fie 31 mai, adică să aibă două luni de lucru - luna aprilie și luna mai în care suntem siguri că nu îngheață și că este destul de mult timp ca să poată face lucrările de calitate. Legislația, contractele și garanția ne permit să mergem pe această linie, până atunci” - a declarat primarul Ovidiu Crețu pentru Bistrițeanul.ro.

Deocamdată municipalitatea nu a preluat cele cinci fântâni arteziene construite pe traseul axelor. „În același timp, în primăvară când se va lucra la remedierea problemelor apărute, repunem în funcțiune și reomologăm fântânile arteziene, pe care le-am făcut odată, dar era o perioadă, înainte de frig, le-am dat drumul și au mers vreo două zile, însă noi trebuie să facem o anduranță de circa o săptămână și atunci le vom pune în funcțiune în aprilie. Vor merge o săptămână și apoi le preluăm. Aceste elemente, în mișcare, merg și te trezești după două zile că nu mai merg. Este clar că vor fi anumite lucruri de reglaj de făcut, pentru că sunt multe piese”, a mai completat primarul Ovidiu Crețu.

Comisia de recepție a stabilit că 90 la sută dintre lucrări sunt în regulă, celelalte trebuind refăcute, pe banii constructorului până la finele lunii mai.

Nu numai constructorul a dat bătăi de cap autorităților locale, ci și bistrițenii certați cu legile bunului simț. Au distrus deja stâlpii, i-au lovit cu mașinile și chiar i-au furat! În plus, zona din fața Casei de Cultură s-a transformat în pistă de raliu.

„Sunt nemulțumit de comportamentul unor cetățeni care au îndoit stâlpii retractabili, au îndoit, smuls cu mașina stâlpi din piatră și i-au și furat. Au mers în zona Casei de Cultură să facă raliu, în zona unde există fântânile intră pe trotuare ca să descarce marfa și așa mai departe... Toate aceste lucruri trebuie să se termine și vom lua măsuri drastice împotriva celor care nu respectă munca și banul cetățenilor municipiului Bistrița. Pe de o parte vom pune și obstacole, dar la unu care îți rupe un stâlp de piatră ce obstacol să îi mai pui?! Mai avem de lucru la mentalitate, dar o să încercăm să facem ca Bistrița să fie europeană și din acest punct de vedere", a recunoscut primarul.

Cea mai spectaculoasă lucrare, la care primarul Ovidiu Crețu nu s-a așteptat să iasă atât de bine, mai ales că a fost una cu extrem de multe probleme de proprietate este pasajul nou creat între Gheorghe Șincai și George Coșbuc.

„Un lucru care a ieșit deosebit și la care nu m-am așteptat, este pasajul dintre Gheorghe Șincai și George Coșbuc. Aici am forțat nota pentru că vechiul pasaj este acoperit de un bloc. Nu am putut să facem aici un pasaj așa cum am vrut din cauza faptului că terenul este în indiviziune și, chiar dacă este terenul nostru, nu am reușit să ajungem la o înțelege cu ceilalți proprietari și nu ne-au lăsat să folosim curtea... Așa că ne vom judeca cu ei. În aceste condiții am fost forțați să folosim gangul de la numărul 9. Dinspre Gheorghe Șincai sunt destul de puțini oameni care trec spre Coșbuc pentru că văd un gang și nu li se pare a fi o chestie deosebită. După ce ai trecut de gangul acela, se deschide zona și apar arcadele acelea deosebite.  Dinspre strada Coșbuc e mai ușor accesul că zona e largă... Unii sunt șocați că au apoi impresia că intri la cineva în curte. În afară de piețe, eu spun că pasajele fac această zonă cea mai spectaculoasă, cea mai frumoasă”, a conchis primarul Ovidiu Crețu.
 

2037 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro