Colegiile „Liviu Rebreanu”, „Andrei Mureșanu”, Colegiul Tehnic INFOEL Bistrița, Colegiul „Petru Rareș” Beclean și Colegiul „George Coșbuc” din Năsăud au acceptat provocarea de a participa la concursul iniţiat de Cluburile Francofone de Afaceri din Cluj şi Sibiu. Îi aşteaptă premii de sute de euro:
Liceenii din toată Transilvania sunt invitaţi să participe la competiția şcolară derulată în limba franceză: Premiile CFA, organizată de Cluburile Francofone de Afaceri din Cluj şi din Sibiu, alături de o serie de parteneri instituționali și din mediul de afaceri.
Competiţia din această ediție aduce în atenția liceenilor trei domenii inovatoare: IT, ECOindustrie și sănătate. Vizând provocarea și implicarea unui număr cât mai mare de elevi de liceu, competiția promovează performanța în educație și francofonia în colegiile, liceele și școlile profesionale din Transilvania și regiunea de N-V a României.
Cine poate participa?
Competiția se adresează elevilor de liceu (clasele IX-XII) din județele Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Timiș.
Concursurile pentru cele trei domenii au loc simultan, conform calendarului de mai jos:
-
1 noiembrie 2016 – 16 decembrie 2016 : promovarea concursului Premiile CFA în cadrul liceelor din Transilvania și din regiunea N-V a României prin intermediul unor vizite
-
15 februarie 2017 : data limită de depunere a dosarelor
-
15 februarie - 13 martie 2017 – analizarea dosarelor înscrise de către un juriu și deliberarea câștigătorilor
-
13 martie 2017 – anunțarea câștigătorilor
-
20 martie 2017 – Festivitatea de premiere
Care sunt subiectele concursului ?
-
IT : „Realizați un program permițând criptarea/decriptarea textelor scrise în limba franceză şi codate în Largonji”
-
Sănătate: Inovație pentru o viață sănătoasă
-
ECOindustrie: Imaginați-vă un proiect industrial făcând referire la: „ECOuzina: Nimic nu se pierde, totul se transformă”
Pentru detaliile prezentărilor vă rugăm să accesați platforma dedicată concursului: www.premiilecfa.ro
Ce premii vă așteaptă ? Pentru fiecare secțiune vor fi acordate trei premii pentru întregul grup după cum urmează:
-
Premiul I - 250 euro
-
Premiul II - 150 euro
-
Premiul III - 100 euro
Câștigătorii secțiunii IT (premiile I, II, III) vor fi recompensați de către Techsylvania prin oferirea de bilete la hackathoanele și conferința programată pentru anul viitor.
De asemenea, vor mai fi acordate:
● Premiul Liceului: acordat liceului cu cel mai mare număr de proiecte înscrise în concurs - materiale în valoare de 500 euro
● Premiul Profesorului - acordat profesorilor implicați (coordonator și colaborator) în proiectul câștigător al premiului I, II și III al fiecărei secțiuni, astfel: pentru profesorul coordonator al grupului, 50 euro și pentru profesorul colaborator al grupului, 50 euro.
● Premii de participare : acordate tuturor elevilor și profesorilor implicați în acest demers
Din județul Bistrița-Năsăud participă Colegiul Național „Liviu Rebreanu” Bistrița, Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița, Colegiul Tehnic INFOEL Bistrița, Colegiul Național „Petru Rareș” Beclean și Colegiul Național „George Coșbuc” Năsăud.
Susținătorii Premiilor CFA, ediția a III sunt Atracore, Energom, Famatech, Michelin, NTN-SNR, Fundația POLISANO, Pfeiffer Vacuum, Emerson, Schenider Electric, Khar&Partners