Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  207 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Protest şi solidaritate la Serviciul de Probaţiune Bistriţa-Năsăud

21/01/2016 16:17:18  
Consilierii din cadrul Serviciului de Probațiune Bistriţa-Năsăud s-au solidarizat, de ieri, 20.01.2016 acţiunii de protest spontan declanşată de colegii din cadrul Serviciului de Probațiune București (la care au aderat până în prezent alte 33 de servicii din ţară) şi au decis să-şi întrerupă programul cu publicul în intervalul orar 10-14.

Forma de protest continuă în cadrul Serviciului de Probaţiune Bistriţa-Năsăud, sub forma grevei japoneze, cu posibilitatea adoptării a oricăror alte forme de protest mai radicale, până la soluţionarea problemelor existente.

Acţiunea de protest vizează o serie de nemulţumiri din sistemul de probaţiune legate de subdimensionarea personalului şi subfinanţarea acestuia.

Astfel, personalul sistemului de probaţiune solicită repoziționarea consilierilor de probațiune în cadrul sistemului de justiție, acordarea drepturilor similare cu ale celorlalte categorii de personal din cadrul sistemului de justiție, angajarea urgentă de personal și suplimentarea posturilor în cadrul sistemului de probațiune, asigurarea pazei sediilor, a bunurilor și a personalului de probațiune de către Jandarmeria Română, conform prevederilor legale în vigoare, asigurarea unor condiții decente de muncă și a resurselor materiale necesare desfășurării activităților zilnice.

De asemenea, se solicită demararea unor proceduri de modificare a legislației actuale în materia probațiunii care să conducă la reducerea presiunii exercitate de volumul ridicat de activitate generat de intrarea în vigoare a noilor coduri, precum şi adoptarea regulamentelor de aplicare a legislației în materia probațiunii, corelată cu o simplificare a procedurilor.

Astăzi sistemul de probaţiune reprezintă unica alternativă la detenţie, monitorizând desfăşurarea tuturor pedepselor neprivative de libertate, în scopul reintegrării sociale a persoanelor condamnate, al diminuării riscului de săvârșire a unor noi infracțiuni, al creșterii gradului de siguranță în comunitate şi nu în ultimul rând diminuarea costurilor asociate privării de libertate în contextul în care costul lunar per deţinut este de 2.397 lei.

În contextul aplicării Noului Cod Penal și a Codului de Procedură Penală din februarie 2014, se înregistrează o creştere copleşitoare a numărului de persoane intrate în evidenţa serviciilor de probaţiune, care depăşeşte cu mult numărul celor aflaţi în detenţie.

Astfel, statisticile din ianuarie 2016 relevă faptul că în supravegherea sistemului de probaţiune se aflau peste 40.000 de persoane sancţionate penal (pentru săvârşirea de infracţiuni diverse, unele cu grad ridicat de pericol social: tâlhărie, tentativă de omor, lovituri cauzatoare de moarte, trafic de persoane, viol, trafic de droguri etc.) în timp ce în sistemul penitenciar se aflau aproximativ 28.000 persoane private de libertate, în condiţiile în care personalul care activează în sistem penitenciar este de 12.500 de angajaţi în timp ce în cadrul serviciilor de probaţiune din ţară activează doar 389 de consilieri.

În condiţiile în care toate demersurile amiabile iniţiate au rămas nesoluţionate de către Ministerul de Justiţie, situaţia fiind într-o continuă agravare, continuarea protestelor reprezintă singura modalitate prin care se poate atrage atenția asupra situației dificile din sistemul de probaţiune.

Serviciul de Probaţiune Bistriţa Năsăud

1822 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro