O comisie din cadrul DGASPC Bistrița-Năsăud s-a deplasat ieri în Piatra Fântânele, pentru a demara o anchetă cu privire la învățătoarea care s-ar comporta abuziv cu elevii care locuiesc la mănăstirea din Piatra Fântânele. Mașinile s-au împotmolit, drumul a fost anevoios, însă s-a ajuns la șapte dintre cele opt familii petiționare.
Anchete la o școală din Piatra Fântânele, acolo unde o învățătoare e acuzată de părinți că lovește și vorbește foarte urât cu elevii, în vizorul acesteia fiind copiii care în timpul săptămânii locuiesc la mănăstirea din Piatra Fântânele, casele lor fiind la 8-16 km de școală, iar drumul este periculos - mai ales iarna, când sunt și lupi în zonă.
Părinții care locuiesc la distanțe mari de școală au ales să își lase micuții în grija măicuțelor în timpul săptămânii, ei fiind cazați într-o casă care aparține mănăstirii, ajutați la teme, îmbrăcați și spălați.
Poliția și Inspectoratul Școlar Județean au primit plângeri din partea unui grup de părinți, iar Protecția Copilului s-a autosesizat. Ieri, angajați din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud s-au deplasat în Piatra Fântânele pentru a verifica situația din teren, însă mașinile s-au împotmolit în noroi. Primăria Tiha Bârgăului le-a pus la dispoziție o mașină de teren, însă și așa drumul până în zonele în care locuiesc copiii a fost dificil.
Directorul general DGASPC Bistrița-Năsăud a declarat pentru Bistrițeanul.ro că, până la urmă, s-a ajuns la șapte dintre cele opt familii care au semnat petiția respectivă, iar ancheta continuă.
Cadrul didactic, coordonator al instituției de învățământ din Piatra Fântânele, a refuzat să discute cu presa, ea fiind acuzată de 16 copii că vorbește urât și îi agresează fizic. Acum, învățătoarea este cercetată penal pentru comportare abuzivă.
Cercetările continuă în acest caz.
Mai multe despre acest subiect, AICI.